0
(0)

I tillegg til å være tiltalt for over 100 overgrep mot filippinske småjenter, skal mannen i 50-årene også ha forgrepet seg på elever på skolebussen han kjørte.

Mannen fra Møre og Romsdal er tiltalt for bestilling av en mengde seksuelle overgrep mot småjenter helt ned i toårsalderen på Filippinene, skriver NRK.

Politiet mener mannen bestilte overgrep på internett, og betalte for å se på dem.

Han er også tiltalt for incest, som skal ha foregått helt fra hans eget barn var ti år gammelt, og i flere år fremover.

– Det er en veldig alvorlig sak, og den har også lovens høyeste strafferamme på 21 års fengsel, sier statsadvokat Inger Myklebust i Møre og Romsdal statsadvokatembeter.

– Han vedgår ikke straffskyld for de fysiske overgrepene, verken mot sitt eget barn eller ved skoleskyss. Men han vedgår delvis straffskyld for nettovergrepene, sier mannens forsvarer, advokat John Marius Dybvig til NRK.

Mannen ble pågrepet av politiet i fjor høst, og har vært varetektsfengslet siden. Deler av tiltalen er tatt ut av Riksadvokaten, og saken skal gå i retten over fem uker i april og mai.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This