0
(0)

En mann i 30-årene er i lagmannsretten dømt til tre år og tre måneders fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne.

Hendelsen skjedde første juledag i 2019 hjemme hos kvinnen i Asker. Hun hadde invitert den tiltalte og en annen mann hjem til seg, der de drakk alkohol.

Utpå kvelden ble kvinnen så full at hun gikk for å legge seg. Deretter gikk den tiltalte opp på soverommet der hun lå. Under rettssaken i Borgarting lagmannsrett torsdag i forrige uke forklarte kvinnen at hun våknet av at mannen forgrep seg på henne, men at hun ikke klarte å gjøre eller si noe.

Den tiltalte sa på sin side at han ikke husket noe fra natten, og han erkjente ikke straffskyld.

Borgarting lagmannsrett mente imidlertid at mannen var skyldig og dømte ham til tre år og tre måneders fengsel, samt til å betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Det er det samme som mannen ble dømt til i Asker og Bærum tingrett i januar i år.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This