0
(0)

En ung, lettere psykisk utviklingshemmet mann er i Jæren tingrett dømt til sju års fengsel for nettovergrep mot fire mindreårige jenter.

Alle jentene var under 14 år gamle da overgrepene, som sidestilles med voldtekt, fant sted. Mannen tidlig i 20-årene er også dømt til å betale til sammen 645.000 kroner i oppreisningserstatning til jentene, skriver Stavanger Aftenblad.

Aktor, statsadvokat Thale Thomseth, la i rettssaken i februar ned påstand om ni års fengsel.

Dommen vil bli anket, både over skyldspørsmålet og straffeutmålingen, sier tiltaltes forsvarer, advokat Vegard Bråstein, til avisen.

– Min klient er misfornøyd med dommen. Han har ikke erkjent straffskyld for de alvorligste forholdene han var tiltalt for, men retten finner ham skyldig i alt, sier Bråstein.

Han mener klientens psykiske utviklingshemming burde gitt ytterligere reduksjon i straffen enn det retten kom fram til.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This