0
(0)

En mann i 30-årene er dømt i Stavanger tingrett for å ha forgrepet seg på sin daværende samboer, som var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Blant annet på grunn av lang saksbehandlingstid dømmes mannen til ett år og ni måneders fengsel, hvorav ett år er betinget, skriver Stavanger Aftenblad.

I tillegg må han betale sin tidligere samboer 75.000 kroner i oppreisning.

Under voldtekten 1. desember 2017 var samboeren i ferd med å ha et epilepsianfall. Han tilsto senere forholdet både overfor samboeren, politiet på stedet og under avhør, men endret senere forklaring til at handlingen var et uhell under forsøk på å stanse epilepsianfallet. Han brukte denne forklaringen også i retten.

Mannen vurderer ifølge sin bistandsadvokat å anke dommen.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This