0
(0)

En mann i 50-årene er dømt til fengsel i to år og elleve måneder for å ha voldtatt stedatteren sin, som er i 20-årene.

Stedatteren, som hadde midlertidig oppholdstillatelse, forklarte i retten at stefaren uttalte «dersom du vil bo i Norge, så er du helt stille» før handlingen ble utført i Oslo i august 2019.

Forklaringen ble støttet opp av øvrige bevis, og retten konkluderte med en fengselsstraff på to år og elleve måneder. Det er én måned lavere enn aktors påstand, som ga cirka seks måneder fradrag for lang saksbehandlingstid.

Mannen må også ut med 120.000 kroner i oppreisningserstatning til stedatteren.

Han ble dømt for voldtekt til seksuell omgang, ikke voldtekt til samleie som har en normalstraff på fire år.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This