0
(0)

En mann i 40-årene er dømt for å ha voldtatt en sovende 16-åring. Straffen lød på fengsel i fire og et halvt år.

Han ble også dømt for å ha tatt bilder av det nakne underlivet til den mindreårige jenta. Hendelsen fant sted på en fest for et drøyt år siden.

Normalstraffen for voldtekt til samleie er fire års fengsel, men Fredrikstad tingrett fant skjerpende momenter og konkluderte med en fengselsstraff på fire og et halvt år.

Mannen må også betale jenta 175.000 kroner i oppreisning, som er 25.000 kroner mer enn den veiledende normen.

Retten inndro også mannens mobiltelefon, som ble brukt til å ta overgrepsbildene.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This