0
(0)

En mann i 50-årene er i Trøndelag tingrett dømt til ti måneders fengsel for nedlasting og deling av overgrepsbilder av barn.

I 2016 ble mannen dømt til ett år og seks måneders fengsel for brudd på paragraf 311 i straffeloven, som omhandler overgrepsbilder, skriver NRK.

Den gang ble han siktet for besittelse av over 400.000 bilder og 3.600 videoer.

I mars i fjor ble han pågrepet på nytt. Fra januar 2019 og i to år framover hadde han lastet ned og delt om lag 3.000 bilder som viste overgrep eller seksualiserte fremstillinger av barn, ifølge siktelsen.

I begge sakene erkjente mannen forholdene umiddelbart. Saken gikk i Trøndelag tingrett som tilståelsessak.

Mannen ble nå dømt til ti måneders fengsel, en måned mindre enn aktors påstand.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This