5
(5)

Den internasjonale onanidagen er 28. mai. Denne dagen er til ære for Joycelyn Elders som fikk sparken som generalkirurg i USA for å foreslå at informasjon om masturbasjon burde være en del av pensum i seksualundervisningen. Etter hvert har denne dagen utvidet seg til å bli feiret i en hel måned.

Å ha sex med seg selv er en fin måte å bli kjent med kroppen på. Slik kan du finne ut hva som føles godt, utforske dine erogene soner og gi deg selv orgasme. Ofte får vi de beste orgasmene når vi onanerer. Det er stor variasjon i hvor ofte vi onanerer. Alt fra flere ganger om dagen til aldri er normalt.

Ni av ti onanerer i forhold
De aller fleste av oss onanerer, og hele ni av ti gjør det også når de er i et forhold. Man kan gjøre det når man er alene, eller som en del av sex med noen andre. Det kan være pirrende å se en partner onanere, eller å bli sett mens man gjør det.

Kanskje lærer man også noe nytt om hvordan de liker å bli tilfredsstilt? Kvinner når vanligvis ikke klimaks av penis i vagina (PIV) sex alene, så mange stimulerer klitoris underveis i samleiet, eller etterpå for å få orgasme.

For de av oss som har klitoris, så kan man for eksempel stimulere den med fingrene, ri på en pute, bruke vibrator eller womanizer, bruke dusjstrålen til å sprute på den, eller lignende. Man kan også utforske andre erogene soner som bryster eller vagina.

For de av oss som har penis, så kan man for eksempel bruke hånden til å skyve forhuden fram og tilbake over skaftet (for de som har forhud), ligge på sengen og stimulere penis ved å gni den mot madrassen, bruke sexleketøy, eller lignende. Det kan også være deilig å utforske andre deler av kroppen samtidig.

Det kan være lurt å variere hvordan du onanerer. Slik kan du oppdage nye nytelser og måter å få orgasme på. Kanskje vil du bruke onanimåneden til å prøve å onanere på et annet sted enn du pleier, å prøve et nytt leketøy, eller en ny metode?

Test ut glidemiddel
Et tips er å introdusere glidemiddel hvis du ikke allerede bruker det. Det kan gjøre opplevelsen enda bedre.

Å onanere er sunt, sikkert, det forebygger stress, frigir endorfiner, og kan gi bedre søvn. Nyt onanimåneden med god samvittighet.

Slik har synet på onani endret seg

Svenske Suzann Larsdotter, sexolog for RFSU i Sverige, forteller hvordan 1800-tallets onanimotstandere tok i bruk alle mulige brutale middel for å få en stopp på det de selv mente var syndig og skadelig. (Svensk tekst og tale)

MÅNEDENS UTFORDRING: Kanskje vil du bruke onanimåneden til å prøve å onanere på et annet sted enn du pleier, å prøve et nytt leketøy, eller en ny metode?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This