5
(3)

Samliv har mange gleder, men også noen utfordringer. Dagens tips handler om intimitetsgrenser.

De av oss som har veldig avslappede grenser rundt personlige ting har gjerne hatt en oppvekst hvor det var forventet å dele også pinlige ting. Det kan være et sjokk å da oppleve at noen ikke synes det er ok å snakke om fotsopp ved middagsbordet.

Hvis du skal fortelle din partner at du har behov for at dere ikke deler eller gjør enkelte ting sammen, så pass på å gjøre det på en måte som ikke påfører dem skam. Det holder sannsynligvis å si at «Jeg hadde satt pris på om vi kan la være å fise når vi ikke er i samme rom. Kan vi ha en slik husregel?». Hvis du føler behov for å legge til hvor ekkelt du synes det er, så prøv å la være. En god partner vil respektere grensene dine, særlig når det ikke koster hen noe å gjøre det.

Noen kjærester klemmer kviser på hverandre, klipper tånegler, raper, fiser og går på do uten å lukke døra. Det er helt flott så lenge det er innenfor alles grenser, men ta gjerne en runde på om det faktisk er greit før man begynner å gjøre det. Det er fort gjort å anta, og at det blir et irritasjonsmoment etter en tid. Vær også oppmerksom på om oppførselen er midlertidig, på grunn av sykdom eller lignende.

Slike små spenninger kan påvirke forholdet og tenningen hvis man ikke snakker om det. Derfor er det viktig å både si ifra hvis det er noe som plager deg, og spørre hvis du lurer på om noe er innenfor. 

Grenser er den avstanden som jeg kan elske deg og meg selv samtidig på.
-Prentis Hemphill

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This