5
(1)

Det er ingen tvil om at mobiltelefonen påvirker livene våre på mange måter. Mange av oss bruker den nærmest hele tiden, og vi har den med oss overalt – til og med i sengen. Dagens tips er å ta pauser fra mobilen.

Mobilbruk og annen skjermtid har fått en del av skylden for at vi har mindre sex nå enn før i tiden. Når en har en skjerm å se på hele tiden, så blir det mindre blikkontakt, det skal mer til før man gir hverandre oppmerksomhet, og man blir raskt for opptatt med andre ting til å tenke på fysisk kontakt. Tenning skjer på flere nivåer, og vi trenger en viss ro og tilstedeværelse i kroppen for å få lyst eller kjenne at vi har lyst.

Noen av ingrediensene i sex er å få øyekontakt, å flørte, og å begjære og bli begjært. Hvis vi har hele oppmerksomheten begravd i mobilen, så vil vi ikke alltid oppfatte det når vi selv er kåte, eller når en potensiell partner tar initiativ. Når man går og legger seg, slapper av i sofaen, eller når man står opp er ofte gode tidspunkt for både å onanere og å være nær partner(e). Hvis vi går til sengs og står opp med mobilen, så går vi fort glipp av nærhet og sex.

Når vi får en «like» på et innlegg eller et bilde i sosiale medier så frigjøres dopamin, et stoff som får oss til å føle lykke. Vi fortsetter å poste bilder og annet fordi vi vil ha mer dopamin og oppmerksomhet. Men det finnes flere måter å få dopamin på. For eksempel ved å ta på hverandre og ha sex! Husk å kysse, å ta på hverandre og å onanere. Det å ha sex vi liker gjør at vi får lyst på mer sex.

Det er viktig å lytte til sin eventuelle partner. Vi har sannsynligvis alle opplevd at noen begynner å fikle med mobilen midt en samtale. Det er irriterende, og man får ikke særlig lyst til å dele viktige ting hvis man ikke føler at en blir hørt. Selv om vi ofte kan høre hva som blir sagt og følge halvveis med når vi er opptatte med mobilen, så gir det er dårlig inntrykk. Skjer det for ofte, så kan de som prøver å snakke med oss gi opp, og slutte å ta initiativ til samtaler (eller sex).

Det finnes selvsagt både porno, noveller, datingapper og mye annet spennende og sexy å utforske på mobilen, men vi må ikke bli så oppslukt i den at vi glemmer menneskene rundt oss. Mobiler hjelper oss på mange måter å holde kontakten og å bli kjent med nye folk. Likevel er det viktig å legge den bort med jevne mellomrom. Da kan vi se flere muligheter for flørt og sex, og vi er tilstede med både kropp og sjel. Dessuten så er det sunt å ikke alltid være tilgjengelig.

Du kan lage mobilfrie soner i hverdagen. Er du i et forhold, så er det fint om dere tar pause fra mobilen samtidig. Det kan være til måltider, i noen timer hver kveld, eller når man står opp og før man går og legger seg. Å la være å bruke mobilen rett før man skal sove seg gir også bedre søvn.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This