0
(0)

En lege i 50-årene er pågrepet og siktet for seksuelle overgrep mot mindreårige barn. Politiet ønsker fire ukers varetektsfengsling.

Siktede ble pågrepet tidligere denne uka og ble fredag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. En kjennelse fra tingretten vil foreligge i løpet av fredag, skriver Bergensavisen. Av hensyn til etterforskningen gikk fengslingsmøtet for lukkede dører.

BA skriver at politiet ikke mistenker at siktede skal ha misbrukt sin stilling som lege for å begå seksuelle overgrep.

Politiadvokat og påtaleansvarlig Eli Valheim i Vest politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken overfor BA.

– Det eneste jeg kan si, er at min klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier siktedes forsvarer, advokat Bjarte Aarlie, til avisen.

DERFOR PUBLISERER
VI DENNE SAKEN

Hva har denne nyhetssaken på en sexpositiv nettside å gjøre, tenker du kanskje? Vi skriver om dette fordi vi ikke vil late som om seksualitet ikke har negative sider.

Sex uten samtykke, enten det er i kombinasjon med vold og trusler eller ikke, er ikke sex, det er overgrep og en kriminell handling som bør både anmeldes og straffes.

Både overgriper og offer kan være personer man ikke ser for seg i disse rollene, og sånn sett kan dette skje med hvem som helst, uansett status, roller, alder, kjønn, seksuell legning og etnisk, kulturell eller sosial bakgrunn.

Dersom du er blitt utsatt for overgrep bør du ta kontakt med fastlegen din eller ditt lokale krisesenter, politiet på 02800, er liv og helse i fare kan du ringe 112, støttesenter for kriminalutsatte på 800 40 008, eller du kan ta kontakt med DIXI Ressurssenter, som er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for seksuelle overgrep, eller kjenner noen som er utsatt, på telefon 22 44 40 50.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This