0
(0)

En mann er i Bergen tingrett dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år, for overgrep mot en mindreårig jente på Norway Cup i 2005.

Den 50 år gamle mannen skal ha forgrepet seg på en jente under 16 år som han var lagleder for under fotballturneringen. Minstetiden er satt til ti år. Dommen var i tråd med aktors påstand.

Voldtekten skal ha funnet sted på et rom på skolen der laget bodde under turneringen, ifølge Nettavisen.

I tillegg til 21 års forvaring er mannen dømt til å betale oppreisningserstatning til offeret på totalt 3,7 millioner kroner, skriver avisa.

Frikjent for påstand om gjentatte overgrep

Han frifinnes for et tiltalepunkt som handler om påståtte, gjentatte overgrep i etterkant av hendelsen på Norway Cup i 2005 og fram til og med 2007.

Aktor Trond Høvik mener tingretten har avsagt en «god og grundig dom» og henger seg ikke opp i at tiltalte ble frikjent for den andre tiltaleposten.

– Det har ikke betydning for reaksjonen. Det viktige er at domfelte har fått en reaksjon, forvaring, som er egnet til å hindre ham i å begå nye overgrep mot barn, skriver Høvik i en sms til Nettavisen.

– Vil gjøre sitt ytterste for å renvaske seg

Mannen erkjente ikke straffskyld, og hans forsvarer, Torbjørn Kolås Sognefest, sier at mannen er skuffet over dommen.

– Tiltalte merker seg at han, etter å ha vært tiltalt for å ha utført mange voldtekter mot den fornærmede over flere år, står igjen med ett tilfelle 16 år tilbake. Dette siste tilfellet som han nå er domfelt for, vil han gjøre sitt ytterste for å renvaske seg for, sier Sognefest til Nettavisen.

Mannen sitter allerede i fengsel i forbindelse med en annen overgrepssak, etter at han i starten av november ble dømt til 21 års fengsel i det som omtales som en dark room-sak for bestilling av overgrep mot små barn på Filippinene.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This