5
(1)

Vi har alle ulike kropper og preferanser for hvordan vi liker å bli tatt på. Dagens tips er å lage ditt eget nytelseskart.

Du kan lage nytelseskart sammen med partner(e) eller alene.

Velg et tidspunkt hvor du føler deg avslappet og klar. Det anbefales å smile og le underveis, og det er helt i orden hvis kartleggingen blir avbrutt av sex med deg selv eller andre. Nytelse står i sentrum, og du kan alltid fortsette med kartleggingen en annen gang. Husk at du kan avbryte når som helst hvis noe blir ubehagelig eller føles feil.

Begynn med å tegne et omriss av kroppen din. Tegningen bør være minst så stor som et A4-ark slik at du får plass til å notere. Lag gjerne en egen tegning av kjønnsorganene. Husk at illustrasjonen ikke trenger å være teknisk god. Den er bare et hjelpemiddel som du ikke trenger å dele med andre hvis du ikke vil.

Så finner du et behagelig sted å være hvor du ikke vil bli forstyrret, og kler av deg. Gjerne et sted hvor du kan både sitte og ligge. Sett på behagelig musikk, og finn en lyssetting som du er komfortabel med. (Det er lov å ha det ganske mørkt hvis du ønsker det) Finn en behagelig stilling og begynn å utforske kroppen din. Hvis dere er flere, så kan dere kartlegge både ved å ta på dere selv, og finne ut om det er forskjell når noen andre gjør det.

Det er lurt å være litt systematisk og for eksempel gå fra øverst til nederst slik at du er sikker på å få med hele kroppen. Berør hvert sted etter tur, og bruk litt tid på hvert område. Prøv ulike typer berøring; stryking, klyping, klaps, slikk, vibrasjon fra en vibrator, sug, ulikt trykk, osv.

På tegningen kan du skrive hvordan du liker å bli berørt på ulike steder, og gjerne hvor godt. (Hvis du gir ulike typer berøring bokstaver og hvor godt en tallskala, så tar det mindre plass å skrive det på tegningen).

Ta deg god tid, og la gjerne inntrykkene du får inspirere til å inkludere mer av kroppen i sex. Kanskje oppdager du at du har noen erogene soner du ikke var klar over. Uansett så blir du på denne måten bedre kjent med din egen kropp og hvordan den reagerer. For mennesker som har utfordringer med å akseptere eller like kroppen sin, så kan gjentatte øvelser gjøre at man blir mer vant til den og etter hvert aksepterer den i større grad.

Et slikt nytelseskart gir et øyeblikksbilde av hvordan du hadde det i kroppen din akkurat da. Det er derfor lurt å lage nytelseskart flere ganger. Gjerne sammen med nye partnere, når kroppen din har forandret seg, eller bare fordi det kan gi inspirasjon til mer nytelse.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This