5
(1)

Dagens tips er å lære deg ditt eget og din eventuelle partners kjærlighetsspråk.

Vi har alle ulike måter å gi og få kjærlighet på. Dr. Gary Chapman skrev boken «The 5 love languages: The secret to love that lasts».

I den så sier han at vi alle har minst ett kjærlighetsspråk. Kjærlighetsspråket er en måte å uttrykke kjærlighet på. Det er verdifullt å vite hvordan en liker å motta kjærlighet, og hvordan din partner vil at du skal gi den.

De fem kjærlighetsspråkene er bekreftende ord, tjenester, gaver, kvalitetstid og fysisk berøring.

Bekreftende ord går ut på at du liker å høre at partneren din elsker deg og andre positive ting.

Tjenester er det at du liker at partneren din gjør ting for deg, som for eksempel å fylle i badevann, eller bære varene hjem fra butikken.

Hvis kjærlighetsspråket ditt er gaver, så liker du at partneren din gir deg ting eller opplevelser. Det trenger ikke å være noe dyrt, men bare noe som viser at hen har tenkt på deg.

Kvalitetstid betyr at du liker at partneren din setter av tid til deg og er mentalt tilstede. Det kan være en skypesamtale mens hen er bortreist, eller en fast kveld i uka til å pleie forholdet.

Fysisk berøring går ut på at du liker å bli tatt på av partneren din. Det kan være sex, eller bare å bli holdt.

Det kan oppstå misforståelser hvis man ikke kjenner hverandres kjærlighetsspråk. For eksempel kan Kari føle seg oversett og begynne å lure på om Tone virkelig elsker henne fordi Tone aldri sier det. Men kanskje viser Tone at hun elsker Kari hver dag ved å gi henne en skuldermassasje mens de ser på TV, og lage mat fordi hun vet at Kari ikke liker matlaging. Hvis de hadde en samtale og ble mer klar over hverandres kjærlighetsspråk kunne Kari lære seg å sette pris på Tones måte å si det på, og Tone kunne blitt oppfordret til å si at hun elsker Kari oftere.

Når vi vet om hverandres primære kjærlighetsspråk, så blir det mye enklere å vise kjærlighet på en måte som partneren ser og forstår.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This