5
(1)

Dagens tips er å være GGG!

Dan Savage skriver spalten Savage love, og har funnet på uttrykket GGG for hvordan man bør være mot en seksualpartner. GGG står for Good, Giving og Game. Forskning har bekreftet at han har rett. De som ønsker å tilfredsstille sin(e) partner(e)s seksuelle behov får partnere som uttrykker at de er fornøyde med forholdet, og som vil bli i det. Men hva er GGG? Vi kan oversette det til norsk som god, generøs og åpen.

Good (God) står for å være god i senga. Det betyr at man har noe anatomisk kunnskap, at man kjenner til noen ulike teknikker, at man har øvd på det man kan på forhånd (for eksempel å sette på kondomer før man skal bruke dem sammen med partner), og så videre. Det er ingen krav om å være ekspert, men basiskunnskapen bør være på plass. Det å lese artikler her på Seksualitet 24 er en god start.

Giving (Generøs) står for å være villig til å gi basert på hva din(e) partner(e) ønsker seg. Man bør snakke åpent om hva det er man liker og trenger og ta hensyn til det. Noen trenger lengre tid for å få orgasme, eller en bestemt type stimuli. Da bør man så langt det lar seg gjøre lære seg hvordan man gjør det de ønsker, og gi dem det. Gjensidig generøsitet gir mer nytelse for alle.

Game (Åpen) – Det siste punktet handler om å være åpen og med på leken. Hvis din(e) partner(e) har lyst til å prøve noe nytt, eller vil introdusere deg for noe de liker, så anbefales det å være åpen for det. Det er viktig for mange å kunne lære nye ting, eller å dele noe de får glede av med sin partner. Dette kan gi en energiinnsprøytning i forholdet.

Hvis man sjelden har lyst til å prøve noe partneren foreslår, så kan det være verdt å tenke litt over hvorfor. For enkelte kan dette handle om skam knyttet til sex, eller usikkerhet. Dette kan man snakke om med sin partner eller en sexolog, og kanskje bli mer åpen. Likevel skal man ikke si ja til noe som man ikke har lyst til å gjøre. Ingen har rett til å få oppfylt alle sine seksuelle drømmer, eller til å tråkke over grensene til noen.

Det å bli GGG kan kreve at en prøver seg litt fram og kommuniserer mer åpent om behov og ønsker enn det en er vant til, men det er verdt å jobbe med for at alle i forholdet skal ha et godt sexliv.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This