5
(3)

Liker du å kysse kjæresten din? Da har vi gode nyheter til deg: Det å kysse hverandre jevnlig er bra for forholdet. Dagens tips handler om hvorfor det er bra å kysse.

Kyss gjør at det frigjøres oxytocin. Det er et hormon som får oss til å føle nærhet, kjærlighet og reduserer stress. Et kyss får oss til å slappe av, konsentrere oss om øyeblikket og viser at vi setter pris på hverandre. Det kan være en romantisk måte å ønske hverandre velkommen hjem på, å vise at vi vil savne hverandre når vi sier ha det, eller et signal om lyst og virilitet.

Våte kyss gjør oss gjerne kåte. Det kan være fordi det er nært og intimt og får oss til å tenke på sex, men også fordi det er testosteron i spytt, et hormon som er viktig for seksuell lyst. Kvinner ser ut til å legge mer vekt på å kysse som en måte å finne ut om man har lyst til å ha sex på enn menn, og forskning viser at kvinner sjeldnere vil ha sex hvis man ikke har kysset først. Munnen og leppene har mange nerveendinger, og derfor føles det godt å kysse.

Undersøkelser tyder på at kyssing hjelper oss å avgjøre hvem vi er seksuelt kompatible med. De vi liker å kysse er vi fysisk tiltrukket av, og de vil vi være nær. I romantiske forhold så har man sett en sammenheng mellom det å kysse relativt ofte og at man er tilfreds med forholdet. Nå vet vi ikke om kyssingen kommer som et resultat av at forholdet allerede er bra, eller om det hjelper på forholdet å sette av tid til å være nær hverandre på den måten. Kanskje er begge deler sant?

Husker du hvor spennende det var å kline når du var tenåring? Denne følelsen kan komme tilbake når man setter av tid. Bestem dere gjerne for å bare gjøre det av og til.

Kyss gjerne hverandre som et hei, for å vise kjærlighet eller på faste tidspunkter som for eksempel før leggetid. Kyssing er godt og tilfredsstillende i seg selv og må ikke føre til noe mer, selv om det er en hyggelig når det skjer.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This