0
(0)

Kvinnedagen og den kvinnelige seksualitet

av | 7 mar 2022 | Blogg, Marinas Erotiske Matblogg

Marina Manuela de Paoli

Marina Manuela de Paoli

Marina Manuela de Paoli er spesialist i sexologisk rådgivning og over gjennomsnittet interessert i mat. Til tross for at hun har en doktorgrad i ernæring ser hun på «vårt daglige brød» som noe mye mer enn det å tilføre kroppen energi og næringsstoffer. På Seksualitet24 blogger Marina om mat, seksualitet og nytelse. Velbekomme!

Ta kontakt med Marina her.

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. Dagen ble etablert for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og å bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner.

Å dyrke den kvinnelige kraft – femininiteten – er noe som ligger i tiden. Den kvinnelige seksualitet har vært undertrykt til tross for at kvinnens klitoris er det eneste organ i kroppen som kun er laget for nytelse. Eller kanskje akkurat derfor?

Klitoris har vært diskutert siden Aristoteles og det har florert mange uholdbare hypoteser. Argumentet var at mannen måtte få en orgasme for reproduksjonens skyld, mens kvinnen ikke trengte seksuell tilfredsstillelse. Man gikk så langt som til å si at klitoris bare var et evolusjonært biprodukt, og dette fantastiske nytelsesorganet forsvant fra anatomibøkene til det ble gjenoppdaget på slutten av 1990-tallet.

Helen O’ Connell, en australsk sexolog og urolog oppdaget at det bare er klitorishodet som er synlig i kvinnens vulva og at den skjulte del av klitoris faktisk er like stor som mannens penis og kanskje større.
Dette lille nytelsesorganet har cirka 6000-8000 nerveender fordelt på en liten flate. Det er altså klitoris, og ikke skjeden, som er kvinnens viktigste orgasmeinstrument. Vitenskapelige «sannheter» om seksualiteten har ikke evig liv og kvinnen selv har god grunn til å stole mest på seg selv når hun kjenner etter hva som er godt.

Etter denne litt lange innledningen nærmer jeg meg poenget. Denne 8. mars-bloggen skal vies til det feminine, til klitoris og til nytelser – korporale – så vel som gastronomiske.

Kvinnelig seksualitet er gåtefull og sammensatt og har et overraskende stort mangfold av innfallsvinkler. Det å ikke bli kjent med sin egen kropp er som om å møte opp til en bursdag uten gaver. Og ja – det er viktig å ta vare på egen nytelse. Det er vist å være en sammenheng mellom onanering hos kvinner og et aktivt, godt seksualliv. Jevnlig onanering gir deg sterkere orgasmer, holder skjeden i trim og kroppen ung. Onanering kan bidra til å styrke den seksuelle selvtilliten og forsterke tryggheten i egen kropp.

Noen når klimaks gjennom håndstimulering, andre med ulike seksuelle hjelpemidler som vibratorer – mens enkelte får orgastiske opplevelser gjennom spiritualitet. Kvinner har kapasitet til å holde på lenger enn menn og har evnen til å få flere og mange ulike orgasmer (enn menn kan drømme om). Vi kvinner er altså seksuelt heldige om vi vier tid til å oppdage våre skjulte lystkammer. Fokus for denne kvelden kan være å utforske hva du tenner på og finne nye metoder for å oppleve enda mer nytelse.

Å spise kan også være en øvelse i tilstedeværelse og bruk av sanser. Og det er også noe vi trenger for å nyte sexen! Med alle sansene åpne spiser du ikke bare med munnen, men med synet, med luktesansen. Og med berøringsansen/følesansen! Spis med fingrene, hvilken konsistens har maten? Hvordan føles den i munnen?
Masturberingsmåltidet i denne seansen er et måltid bare for deg, som skal bringe fram lysten til å kose og være kjærlig med deg selv. Mange frukter og grønnsaker er jo direkte sensuelle og kan brukes til egenpleie og dildolek. Ta fram agurken, purren og bananen og all slags annen mat som vekker din erotiske appetitt! Etter å ha spist og lekt deg fram til rettene er du kanskje så kåt at du vet du er fortapt og må ty til selvstimulering. Det blir tett på og et rått og litt usivilisert masturberingsmåltid.

Jeg inviterer til ingefærmarinert asparges, middelhavspurre, laksetartar og gratinerte bananer.

Tiden er inne, kvelden er din – utforsk og nyt. Fokus skal være på nytelse og velg en rett som passer for kvelden. Onani, onana, onaneeera!

Teksten fortsetter under annonsen.

Asparges med ingefær (4 personer)

Denne kalde aspargessalaten dedikerer jeg til Carl Michael Bellman som en gang skal ha uttalt: En perfekt asparges skal være så tykk at jentene rødmer, og så myk at guttene skammer seg. Hvis Bellman hadde vært i live, tror jeg at han hadde vært enig i at disse ingefærmarinerte aspargesene er så nær perfekt asparges man kan komme.

Ingredienser:
Ferske asparges, 500 gram
Ris- eller eplesidereddik, 3/4 dl
Ristet sesamolje, 2 ss
Olivenolje, 3 ss
Ingefær (finkuttet), 1,5 ss
Rårørsukker, 2 ss
Hvitløksbåt, 1
Salt 1/2 ts
Soyasaus 1 ts

1. Bland eddik og ingefær i en liten kasserolle og la koke på svak varme i 10-15 minutter, til blandingen er halvert. Sett til side.
2. Kutt bort den groveste delen av aspargesen og kok til de er al dente. Sett til side i et dørslag for å la vannet renne av.
3. Bland hvitløk, olje, salt and soyasaus i en liten skål.
4. Arranger asparges på en tallerken og hell oljeblandingen over. Dekk over og legg i kjøleskap.
5. Hell ingefær-eddik-sukkerblandingen jevnt over på aspargesen 1-2 timer før servering.
6. Server salaten kald.

Middelhavspurre (4 personer)

Purre er ikke bare erotisk i form, det er en utrolig velsmakende og allsidig grønnsak. Den er så absolutt undervurdert, spesielt som en seksuell appetittvekker. Denne retten er en perfekt vegetarisk rett, men kan også serveres sammen med kjøtt.

Ingredienser:
Purre, 2-3 stk
Olivenolje, 2-3 ss
Hvitløksbåter, 2
Hermetiserte tomater, 1 boks
Tomatpuré, 1 ss
Økologisk sitron, 1
Sorte oliven, 100 g
Salt, 1 ts
Sort pepper 1/2 ts

1. Vask purren godt og skjær den i 6-7 cm lange biter.
2. Stek purrebitene i olivenolje sammen med hvitløk.
3. Tilsett tomater og tomatpuré og la koke til purren er myk, søt og deilig, cirka 10-12 minutter.
4. Finriv skallet fra en sitron, bruk kun det gule.
5. Smaksett med sitronskall, salt og pepper. Revet sitronskall kan byttes ut mot fersk basilikum eller tørket oregano.
6. Finhakk sorte oliven og legg i purre-tomatblandingen.
7. Varm retten til 180 °C ovn før servering.

Laksetartar med sjøgressalat

og wasabi majones (2 personer)

Vil du ha smaken på det søte liv? Grovhakket rå laks i sin rosa brunst er et fantastisk home-alone-playing-with-yourself-måltid. I tillegg har den et høyt innhold av selen og andre mineraler som fremmer kåtskapen. Denne laksetartaren serveres med sjøgressalat og wasabi majones, oppskriftene følger.

Ingredienser:
150 g skinn- og benfri laks, gjerne Salma
Vårløk, 2 stk
Fersk dill, 1 ts finhakket
Limesaft, 1 ss
Limeskall, 1/2 ts finrevet
Hvitløksbåt, 1
Eggeplomme, 1
Pepper, etter smak
Salt, etter smak

1. Grovhakk fisken med en bedre kniv. Det er best å hakke for hånd, og absolutt mer sensuelt enn en kjøkkenmaskin.
2. Bland laksekjøttet med limesaft, limeskall, finhakket vårløk, olivenolje, hvitløk, dill, salt og pepper og form til en rund laksebiff. Hvis man ikke liker helt rå fisk, så kan man steke laksebiffen litt.
3. Garnèr med eggeplomme og sjøgressalat.
4. Legg en stripe wasabimajones ved siden
5. Server med ristet brød.
6. Nyt med et fristende glass Riesling.

Sitronbakte bananer (4 personer)

Hva passer vel bedre enn bananer til dessert for en masturberingskveld? Bananer endrer konsistens når de blir varme så har du tenkt å prøve en dildobanan så må det gjøres før du lager dessert. Oppskriften kan halveres eller deles på fire.

Ingredienser:
1 egg
100 g sukker
1½ ts maizena
2 sitroner, skall og saft
1ss sherry
6 middels store bananer
200 g usaltet smør
ferskrevet muskat

1. Visp egg og sukker til en tykk masse.
2. Tilsett maisennamel, sitronsaft, revet sitronskall og sherry til røren er jevn.
3. Skjær bananene på langs i to skiver.
4. Smelt smøret i stekepanne og stek bananene til de endrer farge.
5. Fordel bananer og hell over sitronblanding.
6. Mal muskat over formen og stek 15-20 minutter på 175 °C i ovnen.

Foto: Tor Lindseth

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This