5
(1)

Kroppspositivitet går ut på å mene at alle kropper er likeverdige, uavhengig av størrelse, hudfarge, funksjonsvariasjoner eller andre faktorer.

Et viktig prinsipp i kroppspositivitet er at alle har rett til å ha et positivt kroppsbilde.

For noen kan det være langt imellom det kroppsbildet man har og idealet om å elske seg selv betingelsesløst.

Vi har alle vokst opp i et samfunn som belønner det å være slank og passe inn i tidens skjønnhetsidealer. Hvis man faller utenfor disse kategoriene kan det føles som enda et uoppnåelig krav at man må like kroppen sin og utseendet sitt.

Vi mener at samfunnet legger for stor vekt på fysisk skjønnhet og lignende faktorer, og at det å arbeide for at alle skal føle seg vakre ikke nødvendigvis løser de ulike utfordringene som skjønnhetspresset skaper.

Hvis du er en av de som syns det er vanskelig å se på kroppen din som vakker eller kjempebra kan du jobbe for å få et nøytralt forhold til egen kropp.

For eksempel kan man tenke at “Beina mine er ikke vakre, men de får meg fra A til B, og jeg er takknemlig for det.”

Prøv å fokusere på hva kroppen din kan gjøre i stedet for hva den ikke kan gjøre, at kroppen eller kroppsdeler er helt ok i stedet for stygge, eller at utseendet ditt ikke spiller noen rolle for din verdi som menneske.

På den måten kan man begynne å akseptere kroppen sin og arbeide med den i stedet for mot den. Vi tar ofte bedre vare på noe vi aksepterer enn noe vi misliker. I stedet for å endre på kroppen, så endrer man holdningen sin til den.

Det er positivt både både for fysisk og psykisk helse.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This