5
(2)

Når det er noen vi misliker eller er uenige med, så er det lett å ty til alle negative karakteristikker vi kan komme på når vi skal beskrive dem.

Når det gjelder polariserende figurer så kan man ofte se karikaturtegninger som gjør narr av deres utseende, eller høre folk si negative ting om hvordan de ser ut.

Dagens tips er å heve seg over denne typen retorikk og kritisere argumentene i stedet for kroppen.

Vi er alle opptatte av å bli godtatt og å bli likt, og vi vet at mennesker som passer inn i skjønnhetsidealene får mange fordeler av det. Det føles vondt å få høre noen syns en er stygg, og det kan skade selvbildet og føre til mange utfordringer på sikt. Vi tenker ofte ikke på det når vi er sinte eller veldig uenige med noen.

Hjernen vår er flink til å plassere ting i kategorier, ofte i motsetning til hverandre. Hvis vi synes noen er pene, så tillegger vi dem gjerne flere positive egenskaper også, som at de er smarte, snille og sympatiske. Hvis vi syns de er slemme, så syns vi ofte at de blir mindre pene, mindre intelligente, og så videre.

En av grunnene til at vi burde slutte å kritisere utseendet til folk er at vi rett og slett burde bry oss mindre om hvordan folk ser ut og mer om hvordan de oppfører seg mot andre, hva slags verdier de har og om de er gode mennesker.

En annen grunn er at folk du er glad i hører deg når du for eksempel kritiserer en meningsmotstander for å være feit i stedet for å argumentere mot det de sier. Ikke bare tyder det på at en inkluderer alle de negative fordommene enkelte har mot det å være stor i ordet feit, men at man misliker store folk generelt og kanskje syns at det er verre enn det de i utgangspunktet har gjort galt. Store folk du kjenner vil føle seg inkludert i kritikken.

Det finnes oftest mange grunner til å kritisere folk man syns er slemme. Hev deg over å bruke utseendet som en av dem.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This