5
(1)

En del barn og unge tilbys betaling i form av penger eller gaver for å sende nakenbilder av seg selv, sier Kripos, som følger med på utviklingen.

12 prosent av tenåringer har delt nakenbilder av seg selv, viser en rapport fra Medietilsynet. Av disse svarer 13 prosent at de har fått betalt for bildene.

– I noen tilfeller tilbys unge en ganske stor pengesum. Det fører til at noen fristes til å sende nakenbilder til personer de ikke kjenner, sier politioverbetjent Hanne Andreassen i Kripos.

Det er første gang Medietilsynet i sin årlige rapport undersøker hvorvidt unge blir tilbudt betaling. Det var ungdommer fra en fokusgruppe som ba om at spørsmålet måtte stilles.

Kripos sier nettet brukes for å komme i kontakt med barn i store overgrepssaker.

– De som ber om nakenbilder, tar gjerne kontakt med veldig mange barn. Det gjør det spesielt viktig å få stoppet disse personene. Vi oppfordrer unge til å rapportere inn uønskede henvendelser til spillet eller det sosiale mediet de bruker, eller oss i politiet, sier Andreassen.

Det er flest gutter som blir tilbudt penger eller gaver. 22 prosent av guttene som har sendt nakenbilder, har mottatt en form for betaling, mot 6 prosent av jentene.

Her kan du lese hele rapporten

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This