1
(1)

Det var nær dobbelt så mange anmeldelser knyttet til voldtekt av barn under 14 år i Oslo i år, sammenlignet med i fjor. I år er det levert 104 anmeldelser.

Tall Dagbladet har fått tilgang til, viser at antall anmeldelser knyttet til voldtekter av barn under 14 år i Oslo, steg fra 55 til 104 fra 2020 til 2021.

Differansen er enda større dersom man sammenligner med de foregående årene. I 2019 var tallet 37, mens det i 2018, 2017 og 2016 var 33, 43 og 42.

Redd Barna var en av mange som tidlig advarte etter at Norge i mars i fjor stengte ned. De advarte mot at barn og unge kunne oppleve en økning av vold og overgrep som følge av mindre kontakt med voksne på skole og fritid.

– I tillegg til anmeldelsene som kommer til politiet, vet vi at det er store mørketall. Myndighetene må ta dette på alvor, alle barn har rett til å bli beskyttet mot overgrep, sier leder for Norgesprogrammet hos Redd Barna, Monica Sydgård.

Hvorvidt økningen kan relateres til pandemien og nedstengningen, er imidlertid vanskelig å slå fast, ifølge politiet.

– En viktig årsak er økningen i internettrelaterte overgrep. De senere årene har politiet både økt fokus og bedre digitalkompetanse til å avdekke denne type overgrep. Bare i år har etterforskningsseksjonen seksuallovbrudd hatt to saker med til sammen nesten 100 fornærmede barn helt ned 7-års alderen, sier leder for etterforskningsseksjon seksuallovbrudd i Oslo, Ann Kristin Grosberghaugen.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

1 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This