5
(3)

De av oss som kjøper sex kan oppleve å føle oss stigmatiserte og skamme oss. Dagens tips er til deg som er sexkjøper og opplever det som utfordrende.

Det å kjøpe seksuelle tjenester kan gi grobunn for bekymring om man har seksuelt overførbare infeksjoner. Det er lurt å bruke beskyttelse uansett hvem man har sex med, og det er smart å snakke med alle partnere om hva slags beskyttelse man skal bruke. Kan du ha vært utsatt for smitte, så anbefaler vi å besøke den lokale helsestasjonen for seksuell helse, fastlegen din eller lignende for å teste deg og eventuelt få behandling.

Har du negative følelser knyttet til å ha kjøpt sex, har utfordringer med relasjoner eller lignende så kan du besøke en sexolog eller psykolog. Rådgivning eller terapi kan hjelpe mot å føle seg redd for å bli avslørt, å ha dårlig samvittighet eller føle skam, og gi bedre selvbilde. Det finnes samtaletilbud for sexkjøpere uavhengig av kjønn hos Sex og samfunn i Oslo, og hos KAST (Reform). KAST har mulighet for å gjennomføre samtalene via telefon.

Det kan føles som en stor lettelse å kunne snakke åpent om sine erfaringer med sexkjøp med noen som ikke dømmer, og som kan henvise til andre hjelpetilbud ved behov. Det kan være for eksempel økonomisk rådgivning, parterapi, eller lignende.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This