5
(2)

Hva slags materialer man kan lage sexleketøy av er regulert ved lov i Norge. Det finnes dessverre likevel produkter som lagd av helse- eller miljøskadelige stoffer i butikkene. Dagens tips er å kjøpe sexleketøy som er lagd av godkjente materialer.

Miljødirektoratet kjøper med jevne mellomrom inn sexleketøy og tester dem for skadelige eller ulovlige stoffer. Her kan du lese resultatet av en test gjort av Miljødirektoratet. Blant annet står det «Av de 99 kontrollerte produktene var det 25 sexleketøyprodukter, der fire (16 prosent) av produktene hadde avvik. To hadde innhold av regulert stoff over tillatte grenseverdier, og to hadde mangler eller feil i merking.»

Det var ikke så mange sexleketøy som ble testet, men dette illustrerer likevel problemet.

Produsenter av sexleketøy som selges i norske butikker er oftest ok, men det kan være lurt å se på merkingen. Er leketøyet lagd for å brukes til det du har tenkt? Noen leketøy er for eksempel merket med en advarsel om at de bare er til utvortes bruk og ikke er lagd for penetrering. Unngå å kjøpe produkter som ikke har en tydelig beskrivelse av hva de er laget av eller som er lagd av porøse materialer som for eksempel gele eller cyberskin. Kjøp gjerne leketøy lagd av silikon, glass, stål eller ABS plast.

En god måte å forsikre seg om at du kjøper produkter av god kvalitet som er lagd for det du vil bruke dem til er å handle dem i en fysisk butikk hvor du kan spørre personalet om råd, eller i en norsk nettbutikk som selger kjente kvalitetsmerker.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This