0
(0)

De fleste av oss er mye mer hjemme enn før, og det kan påvirke romantiske og seksuelle forhold på mange måter.

For de som har barn vil det bli ekstra utfordrende å få tid og privatliv til romantikk når barna er mer hjemme fra fritidsaktiviteter og det er lavere terskel for å måtte være hjemme fra skolen.

Snakk sammen om hva du og din(e) partner(e) trenger i denne perioden, både seksuelt og på andre områder. Kanskje er behovene annerledes enn ellers. Det er ikke rart om sexlysten går litt ned i urolige tider, men det er sannsynligvis bare midlertidig.

Noen blir redde og trenger pause fra nyheter og debatt om koronaepidemien, noen trenger å kunne diskutere det og bli enige om forhåndsregler for å kunne føle seg trygge.

Noen er blitt permitterte og er urolige for fremtiden, noen er frustrerte fordi de ikke kan reise på utenlandsferie. Det er viktig å støtte hverandre, men også fokusere på egenomsorg. Forhåpentligvis vil man finne en balanse i hverdagen som fungerer for alle.

For de som bor sammen, så anbefaler vi å utnytte tiden til å utforske hverandre og sette av tid til romantikk og seksuell utforskning. Dette kan være en fin anledning til å snakke om felles verdier, arbeidsfordeling og å finne noe å glede seg til etter at perioden med sosial distanse er over. 

Respekter behovet for alenetid. Alle trenger litt tid for seg selv, og det betyr ikke at man er lei hverandre. Dra ut alene eller finn soner hvor dere kan få litt pusterom og gjøre egenaktiviteter. Avtal gjerne alenetid på forhånd slik at den andre slipper å føle seg avvist, men får tid til å finne på noe å gjøre selv.

Kanskje har dere hjemmekontor og trenger gode rutiner for å få jobbet. Det kan være lurt å holde den vanlige arbeidstiden og ikke la jobben fordele seg utover hele dagen. Slik kan man unngå å bli utbrent og sørge for tid til familien. Finn et fast arbeidssted og hold deg til det. Unngå å dra jobben inn på soverommet.

Er dere kjærester som ikke bor sammen, så kan man gjøre møter så trygge som mulig ved å begrense annen sosial kontakt, vaske hender, og utsette å møtes hvis man får symptomer på covid-19.

Teknologi gir også mange muligheter. Telefon, videochat og meldinger, med mer. Kanskje vil ventetiden mellom møter bli både pirrende og minne om perioden da man først ble sammen. Er dere i utforskingsfasen kan ventetiden føles ekstra lang, men trøst dere med at denne sosiale distanseringen ikke vil vare evig.

Har du flere partnere så kan det være tungt å kanskje være adskilt fra en eller flere av dem på grunn av karantene eller reiseforbud. Husk å forsikre hverandre om at kjærligheten eller tenningen ikke har endret seg, selv om praktiske forhold har det.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This