5
(5)

Med jevne mellomrom så dukker den gamle myten om at man kan bli avhengig av å bruke vibrator opp. Denne kan vi avkrefte med en gang. Man blir ikke mindre følsom permanent, eller mister evnen til å få orgasme på andre måter av å bruke vibrator.

Det som kan skje er at klitoris eller andre områder på kroppen som man har stimulert med vibrator blir litt numne. Dette er ikke farlig, og vil gå over av seg selv dersom man tar pause fra vibratoren i noen timer eller dager. Prøv gjerne å bevege vibratoren litt mer rundt omkring og bruk litt mindre styrke hvis du vil forebygge at du blir nummen. Det kan skje fordi man blir litt overstimulert, men det har ingen varig effekt og skjer heller ikke med alle.

For de av oss som opplever at det blir vanskeligere å få orgasme på andre måter etter å ha brukt vibrator en stund så kan det være lurt å variere måtene man onanerer på. Dette skyldes sannsynligvis ikke en avhengighet, men kanskje heller at en for eksempel blir litt utålmodig etter å ha fått orgasme raskere med vibrator. Da kan det føles frustrerende å måtte bruke lengre tid med andre metoder.

Ønsker du å forhindre at klitoris blir nummen, så kan du bruke en klitorisstimulator i stedet for en vibrator. En Sona cruise 2 fra Lelo kan være et fint alternativ. Denne bruker luft og blåser og suger på klitoris i stedet for å vibrere.

Vibratorer kan være fine leketøy for mennesker av alle kjønn, men de er på ingen måte obligatoriske. Hvis du er i tvil om du har lyst til å prøve så trenger du ikke å være redd for avhengighet, men det er helt fint å bare ikke ha lyst til det.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This