4.9
(12)

Jeg vil squirte

av | 14 feb 2022 | Annie Snakker Om Sexualitet, Blogg

Annie Tønnessen

Annie Tønnessen

For inspirasjon, refleksjoner, konkrete verktøy og kunnskap om seksualitet – Anne snakker om seksualitet! Annie er en 72-modell som brenner for å gjøre en forskjell for deg og de rundt deg innen seksuell helse. Annie gleder seg til å bidra, og har du spørsmål eller tema som du ønsker svar på, er det bare å ta kontakt.

Ta kontakt med Annie her.

Først av alt: Tusen takk for tilbakemeldinger til min fagblogg. Jeg er inderlig takknemlig. Godt nyttår. La året bli lekende og full av nytelse for deg. 

Men nå tilbake til dagens tema: Squirting. 

Jeg får mange spørsmål om akkurat dette som sexologisk rådgiver: 

«Jeg blir så kåt av å se porno med squirting. Jeg vil lære meg dette, kan du lære meg triksene?”

«Jeg kan ikke squirte og min kjæreste vil. Jeg skjønner det ikke.»

«Er det mulig å ha så mye væske inne i seg, det spruter jo overalt?»

«Jeg har sprutorgasme selv, men det er så lite. Hva gjør jeg galt?»

«Jeg får noen kvinner til å squirte, andre ikke. Hvorfor er det flere erfarne kvinner som får dette til?»

Først noen ord om anatomien: G-punktet består av en samling kjertler som ligger langs urinrøret, rett foran fremre skjedevegg. Disse kjertlene kan stimuleres via vagina, og de liker virkelig å bli stimulert.

Hvis en tar en finger, dildo, penis eller noe annet passende inn på G-punktet, kan disse kjertlene øke i volum og noen får orgasme av det. Det kalles for kvinnelig ejakulasjon, men det er ikke urin som noen tror.

Sprutorgasmen kommer sammen med muskelsammentrekningen ved orgasmen. Mange kaller også dette for en sprutorgasme eller squirting, som det heter på engelsk. 

Noen synes det er flaut å bli så våte og andre virkelig vil oppnå mye væske. Noen blitt litt våte, noen renner mye ejakulasjon og andre spruter. Det opptrer forskjellig og her har også muskulaturen i bekkenbunnen mye å si. 

Teksten fortsetter under annonsen.

Noen ønsker å oppnå en slik orgasme, fordi det gir en ekstra nytelse og i tillegg gjør noen menn ekstra «ville». 

For mange som tilfredsstiller en kvinne opplever de en ekstra selvtillitsboost ved å få en kvinne til å sprute. 

Hva er oppskriften for din egen del som kvinne? Vi er så forskjellige og dine orgasmer har en sammenheng med din seksuell historie fram til der du er i dag. 

For meg som sexolog gjelder det å finne ut av akkurat deg og det gjøres ved en kartlegging av din seksuelle helse. 

Kan alle oppnå sprutorgasme? Svært mange som kan, men ikke alle. Det viktigste er at du oppnår nytelse i en eller annen form. Den største fordelen er at du er trygg på din egen seksualitet og din kropp. Vi som er sexologiske rådgivere bidrar gjerne. 

Her er noen nøkkelord å ha i bakhodet:

Tid – Hvor mye tid bruker du på din nytelse i uken? Det er som å tippe lotto. Hvis du ikke tipper, så har du heller ikke mulighet for å få en gevinst. Det gjelder også din seksualitet. Du må bruke tid og være tålmodig med din nytelse eller din partner. Tenk nytelse fremfor orgasme. Start med å massere pekefinger og langfinger på hver sin side av kjønnsleppene opp og ned, i mer enn fem minutter. 

 Bekkenbunnøvelser . Bruk tid på å styrke din bekkenbunn, det vil gi deg sterkere knipemuskler samtidig som øvelsene vil stimulere musklene rundt vagina. Det vil også kunne redusere inkontinens (urinlekkasje) og gi deg større nytelse.

Tilstedeværelse – Ta vekk alle alarmer på mobil og kjenn etter på varmen som sprer seg gjennom kroppen din.  

Erogene soner – Test ut berøring samtidig på din kropp for å øke din lyst 

Avspenning – Hvis du gir signaler til hjernen at du må få til dette og spenner bekkenbunnmuskulaturen er det ofte du må gi opp. Senk skuldrene, pust, slipp fantasien frem med tidligere gode erotiske opplevelser og gi deg godhet 

Ord – Nytelsesord kan være med å forsterke lysten. Bruk de ordene du liker. Ikke begrens deg, fordi du tenker jeg burde si et «penere» ord. Vær deg selv. 

Pust – Er du sammen med partner vær i samme pust. Test ut ulike pusteteknikker og varier tempo, nesepust og lengden på pusten sammen eller kun for deg. 

Klitoris – Berør rundt klitoris eller på klitoris alt etter Hva som er best for deg samtidig med stimulering på dine kjønnslepper. 

Hvorfor alt dette, når du bare vil squirte?

Forspill, styrking av muskulatur og økt lyst gir inngangsporten til enda mer sterkere nytelse. Noen får orgasme veldig fort og andre trenger mer tid. Det kan også være en fordel å gå på do før du starter din utforskning. 

Det er cirka 25 prosent som får orgasme med penetrering. Samtidig vet vi at onanering kan føre til at flere oppnår orgasmer med penetrering. Be om hjelp til å finne teknikker som gir deg mer nytelse. 

Vit hvordan din kropp reagerer. 

Utdrag fra boken «Om onani – en håndbok»: 

Master og Johnsen har beskrevet den seksuelle responssyklus gjennom forskning og intervjuer i 1953. Den er inndelt i fire faser. De ulike fasene vil gi deg et lite innblikk i hvordan din kropp reagerer når du skal oppnå orgasme for kvinnen. 

1. Opphisselsesfasen

I denne fasen stiger lysten din, pulsen øker, brystvortene blir stive og ditt blodtrykk endres. Hos kvinnen blir vaginaen fuktigere, klitorisen står opp og klitorisskaftet blir lengre, I tillegg til at indre og ytre kjønnsleppene svulmer. Musklene spennes, seg pusten endres, og noen vil oppleve rødming. Livmor og livmorhals trekkes oppover og vaginaen utvides.

2. Platåfasen

I platåfasen øker lysten, pulsen, pusten, muskelspenningene, i tillegg til at brystvortene blir stivere. Vaginarommet blir trangere, men livmoren økes og løftes endra mer. De ytre kjønnsleppene svulmer mer og de indre blir mørke og purpurfargede.Klitoris løftes enda mer og klitorisskaftet reduseres.

3. Orgasmefasen

Nå økes muskelspenning og lysten er full av begjær. Nå er du kun tilstede her og nå og alt annet lukkes ute. Kvinnene får spasmer i de ytre kjønnsleppene eller sammentrekninger i mellomkjøttet og muskulaturen. De får mellom

tre til tolv sammentrekninger med 0,8 sekunders intervall. Noen ejakulerer også. For mange kommer rop og stønning og pusten stopper opp. Orgasme kan føles som en storm av lyst gjennom kroppen.

4. Avslapningsfase

I den siste fasen avtar ereksjonen. Brystvortene går tilbake til sin normalitet. Kvinner kan oppnå flere orgasmer etter hverandre. Mange får for eksempel behov for hvile og søvn etter orgasmen. Kvinnens klitoris, kjønnslepper og brystvorter går tilbake til utgangspunktet og livmoren senker seg. Etter en orgasme er mange mer følsomme for berøring.

Det er flere som får orgasme med fingring av en partner på kjertlene med å bruke komme hit øvelsen med fingrene enn med penis. Her kommer de magiske fingrene inn. Alle har ulik lengde og tykkelse. Du må ta hensyn til vaginas størrelse og tranghet. For noen er det uaktuelt med mer enn en finger for andre er det tre fingre tett sammen (pekefinger, langfinger, ringfinger) det magiske støtvis inn og ut. Test ut for din egen del først, så du blir kjent med g-punktet ditt. 

Blir du stimulert på kjertlene kan det være en stor fordel å presse utover. Mange kvinner holder igjen, fordi de får en følelse av at de må på do. 

Er du en squirter fortell det til din partner og vær stolt av at du kan få til.

Squirtelaken, tisselaken, lakklaken, sexlaken er ulike navn som brukes kan være en fordel med testing eller start i dusjen. 

Mange forbrenner mellom 100-200 kalorier med samleie alt etter hvor lang tid og hvor mye bevegelse du bruker. Ved en orgasme kan du forbruke mellom 60-100 kalorier. Dette er kanskje en ekstra årsak til å prioritere din nytelse. 

Lek med deg selv og din partner. Gi hverandre berøring og nytelse og glem tid og sted. Vær så snill, bruk god tid, glidekrem og kommuniser med partner om det. Eller prioriter og lag rom for tid, fordi du har skjønt at seksuell helse er like viktig som fysisk og psykisk helse. 

Jeg bidrar med glede mer spesifikt for deg og din partner, så ta gjerne kontakt.

Lykke til med jakten av å finne mer nytelse for deg på din måte! 

 Vi blogges 

 En god hilsen fra Annie 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.9 / 5. 12

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This