5
(4)

Dagens tips handler om hva du kan gjøre hvis du har planlagt å få sex, og får mensen.

I første omgang så bør du spørre deg om du egentlig trenger å gjøre noe som helst annerledes enn planlagt. Det å ha menstruasjon er helt normalt, og burde ikke sette noen begrensninger for deg med mindre du mister lysten på sex.

Når det gjelder beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer, så er det vanligvis ikke nødvendig å ta andre forhåndsregler enn du pleier å gjøre. Hvis dere bruker kondomer, så er det fortsatt lurt å gjøre det. Slikkelapp kan være fint å bruke, både på grunn av smittefare og eventuelt søl.

Bekymrer du deg for at det skal bli grisete, så kan du dusje eller vaske deg rett før du/dere skal ha sex. Bare husk at det ikke skal sprutes vann opp i skjeden. Dere kan legge håndklær i sengen eller andre steder dere har sex, eller ha sex i dusjen.

Føler du behov for litt ekstra beskyttelse, så er det mulig å få kjøpt tamponger uten tråd. Disse kan være litt kronglete å få ut etterpå, men fungerer vanligvis fint til penetrerende sex. Bruk gjerne glidemiddel når du setter den inn. De er ikke lange, og beskytter mot lekkasje. Bare husk at de ikke er et prevensjonsmiddel og dermed ikke erstatter bruk av det. Har partnere(n) veldig lang penis, så kan det hende at de kjenner den, men vanligvis så er det ikke et problem. 

Føler du deg i dårlig form, eller av andre grunner ikke har lyst til å ha sex når du har mensen, så er det alltid ok å si nei, uansett årsak. Er du redd for at partner(e) skal miste lysten til å ha sex fordi du har mensen, så spør. Mange syns det er minst like bra.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This