5
(3)

Jeg er hudsulten, er du også? 

av | 15 apr 2022 | Annie Snakker Om Sexualitet, Blogg

Annie Tønnessen

Annie Tønnessen

For inspirasjon, refleksjoner, konkrete verktøy og kunnskap om seksualitet – Anne snakker om seksualitet! Annie er en 72-modell som brenner for å gjøre en forskjell for deg og de rundt deg innen seksuell helse. Annie gleder seg til å bidra, og har du spørsmål eller tema som du ønsker svar på, er det bare å ta kontakt.

Ta kontakt med Annie her.

Først av alt – hjertelig takk for alle som liker og følger bloggen min. Ikke glem at du kan ta kontakt og komme med ønsker om temaer som jeg skal ta opp. Jeg kan ikke svare direkte på enkeltsaker her på bloggen, det kan vi ta direkte, om du ønsker det. Så over til dagens tema:

Det er dessverre mange som har glemt, eller aldri har utforsket hele sin magiske kropp ned på millimeter-nivå.

«Vi rekker bare en kjapp en, og har glemt berøringen av hverandre.»

«Jeg fikk en hodebunnsmassasje av min kjære, og jeg tror det er ti år siden sist. Jeg pleier alltid å gi, men får sjelden tilbake. Tårene kom og jeg kjente det i hver celle i kroppen min.»

«Jeg savner å bli “pjusket” med, berørt og strøket på.»

«Lukten av nydusjet mann, gjør at jeg bare må berøre.»

«Synet av min kones rumpe, får meg til å være takknemlig for at jeg kan nyte.»

Har du lekt med deg selv og funnet hvor du liker best å bli tatt på? Tenk på hva du går glipp av godhet og nytelse for deg selv.

Huden din består av tre lag, overhuden, lærhuden og underhuden. Vi har ulike celler i de ulike lagene. Neglene og håret ditt har utvikle seg ved spesialisering av overhudceller.

Huden er veldig viktig, både for å beskytte kroppen og som et viktig sanseorgan.

Hva skjer i hjernen ved berøring?

Nervesystemet ditt består av hjernen og det perifere nervesystemet. Hjernen vår er veldig komplisert, men den består av er meget godt system.

Tenk at du har milliarder av nerveceller. Alle impulsene kommer kontinuerlig i samspillet med dine tanker, følelser, bevegelser og adferd. Impulsene består av berøring, synsinntrykk, lyd, smak og lukt. Kommunikasjonen i ditt nervesystem er utrolig rask slik at kroppen din gir en rask reaksjon.

Hva skjer ved berøring? Hver gang du berøres økes oksytocin-nivået ditt i blodet. Oksytocin får frem følelsen av ro, trygghet, tilfredshet og reduksjon av angst med mer. I hjernen din fungerer oksytocin som en nevro-transmitter og produseres i celler fordelt rundt i hjerneen.

Hva har du sanset med kroppen din i det siste?

Teksten fortsetter under annonsen.

Utdrag fra boken om «Onani – en håndbok»:

Alle sansene våre er viktige i forhold til vår seksualitet. Aktiv sansebruk forsterker nytelsen. For noen er ikke alle sansene der, men det som ofte skjer er at andre sanser forsterkes. Igjen, vær stolt av den du er. Sansene kan også stimuleres til en fetisj. Både syn, hørsel, smak, lyd og berøring, og kombinasjonen av ulike sanser kan brukes. En fetisj defineres som et objekt som en tillegger spesielle egenskaper. Noen mennesker er avhengig av en fetisj for å tennes seksuelt.

Berøring
Å berøre penis eller vulva med rolig berøring kjennes på kroppen. Å ligge ved siden av et spesielt menneske, berøre hår på brystet, brystvortene, hårene på armene, skjegget, huden gir ofte en god følelse på flere måter.
Det handler om å finne ut hva du liker og hva som tenner deg. Du har sikkert også en tidligere god erfaring med berøring som sitter friskt i minnet. Jeg snakker da om positiv berøring.

Øyne
Å se en naken kropp gjør jo noe med oss alle på en eller annen måte. Det å observere andre er noe helt eget. Ved å se deg selv onanere kan det gi deg nye fantasier, nye teknikker, og nye erfaringer som en kan be en partner teste ut.

Lukt
Lukten av kjønn gjør noe med oss. Sexdufter gjør oss mer attraktive. Feromon, som også i dag legges i noen parfymer, får oss kåte umiddelbart. Det er et duftstoff eller kjemisk stoff som vi skiller ut fra armhulen, lysken og huden. Det kan faktisk gjøre at vi nesten ubevisst velger et annerledes handlingsmønster i forhold til partnervalg. Feromoner er kjemiske budbringere, og bruken av såpe og sjampo kan redusere luktsignalene.
Det er spennende å tenke på at feromoner deltar i ditt partnervalg og i reproduksjon hos oss mennesker.

Lyd
Hva hører du på, og hva gjør deg tent? Noen liker høye lyder, andre mer rolige. Musikk får oss i stemning og noen sanger gjør oss mer tent enn andre. Noen ganger er det teksten, mens andre ganger er det melodien som kan få oss i stemning.

Smak
Hva slags smak liker du best av surt, salt, bittert og søtt.
Tenner du på smaken av ren penis? Har du brukt et glidemiddel som hadde smak og som du vil fortsette å bruke. Har du onanert din kjære med vaniljesaus, og følt du har spist verdens beste dessert? Har du smakt hennes safter, og bare tanken ved det har fått deg stiv?
Smaken er som baken, veldig forskjellig. Finn ut hva slags smaker du liker, skriv opp gode smaker.

Å bare ha som mål og berøre uten at det skal bli penetrering eller orgasme er en ubeskrivelig god følelse for mange.

Her er noen spørsmål som jeg vil du skal tenke på:

Hvordan bruker du lek med tungen din? Er det forskjell når du pirrer med overside, undersiden eller på siden av tungen? Eller har du prøvd vibrerende tunge innerst på tungen? Foretrekker du rotasjon eller kun vannrett eller på skrå?

Hvordan leker du med fingrene dine ved berøring? Negler, fingertupper, knoke, overside eller underside av hendene dine, håndflaten eller håndleddet? Hvilke(n) er din(e) favorittfinger/fingre?

Hvordan berører du rumpe din, magen, knærne, skuldrene, føttene, ørene, øyevippene, kjeven, ansiktet mot din partner.

Bruker du ulike materialer på huden? Hva foretrekker du? Skinn, lær, bomull, silke, glass, silikon, papir eller plastikk?

Å bruke 100 prosent kokosolje på huden kan jo gi en ekstra nytelse.

Hvor er dine erogene soner som umiddelbart gir deg nytelse?

Dette var mange spørsmål til deg. Det er bare fordi jeg vil at du skal få det bedre. Utprøving kan ta deg til nye høyder. Det er altfor mange der ute som har hoppet over leken og utforskningen, og går glipp av forspill, sterkere orgasmer og den lidenskap som du virkelig kan oppnå.

Vi som sexologiske rådgivere anbefaler at den som har minst lyst skal ta initiativet.

Hva er seksuell lek med hud for deg? Snakk med deg selv og din partner og start i dag!

Det er altfor mange som ikke orker å bli berørt fordi det betyr penetrering. Dette er trist.

Kommunikasjonen for dere som har partner er den beste måten å sette ord på behov, ønsker og nye veier til nytelse. Det er mulig å starte med «blanke ark» og gjenvinne og erobre huden og din seksualitet.

Det den ene liker, er ikke nødvendigvis det den neste liker. Det din kjære fikk nytelse av i går, er ikke sikkert gir den samme nytelsen i morgen.

Vi er forskjellige, og noen liker kun det samme om igjen, mens andre vil utforske og prøve ut nye ting. Noen liker lett berøring, mens andre tenner mer på det litt røffere.

Er du hudsulten? Gjør noe med det! Du har alltid et valg!

Skap deg herlige dager med å ta vare på din viktige hud.

Vi blogges

En god hilsen
fra Annie Tønnessen

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This