5
(4)

Dagens tips er å ha så mye sex du ønsker uten å bekymre deg for at vagina skal vide seg ut permanent.

Det at sex er tabu å snakke om gir grobunn for en del myter og misforståelser. En av disse er at skjeden blir slapp hvis man har mange partnere.

Vi er alle ulike anatomisk, men det er ikke vanlig at vagina klemmer hardt rundt en penis i utgangspunktet. Man kan gjøre kegeløvelser og få bedre kontroll over musklene i underlivet, eller å øve med vaginakuler, (Dette kan også gi sterkere orgasmer for de av oss som har vulva), men ikke føl at du må gjøre det for å bli strammere.

Det er litt trist at fokuset ofte havner på kvinners kropper og at de er feil på ulike måter og må fikses. I virkeligheten så er alle vulvaer bra vulvaer, og de av oss som har partnere med penis kan tilpasse oss hverandre slik at sex blir så bra som mulig for alle parter. Hvis man får lite utbytte av penetrerende sex i vagina, så finnes det mange andre typer sex man kan ha, for eksempel å bruke munnen, hendene eller masturbator. Følelsesmessig nærhet og mer spiller også inn på om sexen oppfattes som god.

Når noen nevner at en penis er såkalt for liten eller at en skjede er for vid, så handler det tilsynelatende ofte om mindreverdighetskomplekser hvor man forsøker å påføre noen andre skam for å fjerne fokus fra egen usikkerhet eller egne innbilte mangler. I stedet for å gjøre det så bør man heller prøve å kvitte seg med dårlig selvbilde, kanskje få et mer realistisk syn på hva som er «normalt», og fokusere på hva kroppen kan gjøre i stedet for hva den ikke kan gjøre.

Vagina er svært elastisk og kan gå fra å være lukket til å føde barn uten å bli permanent utvidet. Noen kan oppleve at vagina føles litt mindre stram ut etter å ha født eller etter overgangsalderen, men det er viktig å huske på at dette er naturlige endringer og ikke betyr at noe er galt.

Dersom du er bekymret for at det er noe galt med din vagina så kan det være på sin plass med en tur til legen eller en sexolog, men det er en myte at skjeden vider seg ut av å ha mye sex. Dette gjelder både sex med noen som har stor penis, fisting og annet. Og er det ikke rart at dette tilsynelatende bare skjer når man har sex med nye partnere?

Det er neppe tilfeldig at ordet løs brukes nedsettende om både vaginaer og kvinner som har hatt flere partnere. I virkeligheten så er det en mye større utfordring dersom vagina blir for stram, enten på grunn av vaginisme eller at man ikke er kåt.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This