5
(2)

Med jevne mellomrom så dukker det opp poster i sosiale medier om hvordan man skal kunne ha sex uten å få følelser for partner(e). Vårt tips er å tørre å åpne seg og se hva som skjer.

Det er helt greit å ha uforpliktende sex med partnere som har samtykket til det. Det er ikke slik at man må la følelser utvikle seg dersom de dukker opp, men vær oppmerksom på at det å ha som hovedregel at man ikke skal få følelser for noen, kan føre til noen utfordringer. Dette handler om din evne til å føle tilknytning, tiltrekking og kjærlighet.

Det å potensielt få følelser for noen man har sex med kan oppleves som truende fordi man er bekymret for å bli avvist, eller at det kan endre måten man lever livet sitt på. Hvis du kjenner på en slik frykt så anbefaler vi å for eksempel snakke med en god terapeut eller sexologisk rådgiver om det. Å innbille seg at en har 100 prosent kontroll over tankene eller følelsene sine er en illusjon. Vi kan styre dem litt, men følelsene våre påvirkes av så mye.

Hvis alle relasjoner du går inn i har som utgangspunkt at man ikke skal bli glade i hverandre, ikke skal like for godt å tilbringe tid sammen eller lignende, så kan dette føre til noen usunne mønstre på sikt. Det kan oppleves som forvirrende eller vondt for andre at man ikke blir glad når de uttrykker positive følelser for en, avviser dem når det virker som om dere kommer nærmere hverandre, eller utsetter dem for regler som at man ikke skal ha kontakt utenom når man har sex.

Man har selvsagt ikke plikt til å inngå forhold med noen, men man har et ansvar for å forsøke å unngå å såre folk.

Vær stolt av din evne til å føle tilknytning til andre mennesker. Det å kunne føle samhørighet, kontakt og nærhet er viktig.

Denne teksten er inspirert av en Instagram-post av yourdiagnonsense.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This