0
(0)

Det er ingenting i veien for å ha et aktivt sexliv, selv om man ikke har en fast partner under korona-pandemien, men det er en god ide å holde antall sexpartnere på et lavt nivå.

Det svarte helse- og omsorgsminister Bent Høie på Seksualitet24s skriftlige spørsmål under dagens pressekonferanse som regjeringen avholder daglig i forbindelse med korona-pandemien.

I Norge bor over 35 prosent av befolkningen som enslige, og den siste tids tiltak og råd fra myndighetene har ført til at svært mange er avskåret for sosial omgang med andre mennesker, herunder et aktivt sexliv.

– I vårt naboland Danmark har myndighetene kommet med retningslinjer for dating og seksuell aktivitet. Har norske myndighetene noen generelle råd på området?

– Om du bor alene, så betyr ikke det at du trenger å være alene. Det er fullt mulig å ha omgang med venner, treffes, gå turer og være sosial, men det er lurt å holde seg til noen få gode venner i denne perioden, svarte ministeren.

– Det samme gjelder seksuell omgang. Man kan fortsatt gå på date og ha vanlig seksuell omgang, men i disse tider er det ikke så lurt å ha så mange nye sexpartnere. Det øker smitterisikoen både for deg selv og for de du er sammen med, forklarte helseministeren.

Dette gjenspeiles også i antall seksualt overførbare infeksjoner som også har gått kraftig ned under tiden med korona-pandemien.

Ministeren henviste så til Folkehelseinstituttet for ytterligere detaljer og retningslinjer.

 

Foto: regjeringen.no

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This