5
(1)

Å leve etter mottoet «alltid beredt» er vel og bra når det gjelder sikker sex for å beskytte seg mot uønsket graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner, men det er en dårlig idé å gå med kondomet i lommeboka.

Det vil si, om du ikke da har et par nye sexpartnere i uka og fyller på med kondomer like kjapt og ofte som matvarebutikkene fyller på med melk og annen ferskvare.

For ordet «ferskvare» er viktig her. Skal kondomet fungere optimalt må det altså være «ferskt», og de fleste kondomer har faktisk en «best før» dato.

Denne datoen gjelder også bare om kondomet er lagret på forsvarlig vis, og en varm og flatklemt lomme i en lommebok er langt fra optimalt.

Resultatet er at kondomet taper kvalitet, og gamle kondomer som er lagret feil kan fort sprekke under samleiet – og da er jo liksom hele vitsen med silikonhylsa bortkastet.

Og siden vi er inne på dette med kvalitet, skal du bruke kondomer som er laget av silikon er det anbefalt å bruke vannbasert glidemiddel om det er aktuelt – ja, for du vet vel at bruk av glidemiddel ofte kan øke følsomheten for begge parter?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This