4
(4)

Litt over halvparten av oss som bor i Norge eier et sexleketøy, og mange har flere enn ett. Ca. 50 prosent av alle kvinner eier en vibrator, og kvinner som bruker vibrator får bedre og oftere orgasme enn andre.

Det er lett å gå i fella og lure på om man ikke er bra nok hvis en partner har eller ønsker seg et sexleketøy, men et sexleketøy er ingen erstatning for et menneske.

Dessuten så finnes det mange sexleketøy som man kan få glede av sammen. Sexleketøy kan også være seksuelle hjelpemidler som løser en utfordring for den som har det. For eksempel så får de fleste kvinner ikke orgasme av penetrerende sex.

Mange kan få det av å stimulere klitoris med fingre eller tunge, men noen trenger eller foretrekker et sexleketøy. Det betyr ikke at man har mislyktes som elsker, bare at det er slik partneren trenger eller foretrekker å ha det. Hvis du blir usikker på om din(e) partner(e) er fornøyde, så er det lurt å spørre. Det er ikke noe å bekymre seg for så lenge dere fortsatt har sex med hverandre (med eller uten leketøy).

Hvis man har mer lyst på sex enn sin(e) partner(e), og ikke har sex med andre, så er det å onanere og/eller bruke et sexleketøy en god løsning for å ta ansvar for egen nytelse og egne orgasmer. Det er helt normalt å onanere også når man har sexpartner(e).

Hvis du finner en dildo som er større enn penisen din, så betyr det slett ikke at din partner er misfornøyd med din penis. Variasjon er bare positivt, og husk at det er din penis partneren din har valgt.

Tenk på hvordan du selv føler det: Vil du erstatte din partner med et sexleketøy, uansett hvor bra det er? Sannsynligvis ikke, så da trenger du ikke å bekymre deg.

Hvis du er opprørt fordi en partner har gjemt sexleketøyet sitt for deg, så er det klokt å snakke om det på en ikke-konfronterende måte. Mange skammer seg over å ha eller bruke sexleketøy, så det kan godt hende at de ikke klarte å fortelle om det.

Det er heller ikke noe galt med å ha eller bruke sexleketøy uten at partner vet om det, selv om det er mange fordeler ved å være åpen. Husk at du ikke har krav på å vite alt om din(e) partner(e) og at alle har rett til privatliv.

Forskning viser at 44 prosent av heteroseksuelle menn har brukt vibrator sammen med partner. De fleste sammen med en kvinnelig partner. Jo mer komfortabel mannen er med sexleketøyt, jo mer seksuell tilfredsstillelse rapporterte kvinnene.

Det er en god grunn til å ikke føle seg truet av vibratorer, men kanskje heller spørre om partner(e) vil prøve det hvis de ikke alt har gjort det.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This