5
(4)

Tidligere har vi tipset om å ikke bare stole på at ting skjer av seg selv, men å lære seg noen teknikker og ferdigheter. I dag så vil vi sette søkelys på at det ikke må bli for mye av det gode.

Et eksempel på dette er hvis man har lært seg hvordan man gjør oralsex på sin partner og blir litt snurt hvis hen ikke har lyst på det, eller at man blir så konsentrert om å gjøre noe «riktig» at man mister fokuset på egen eller partner(e)s nytelse.

Det er fint å lære seg nye ferdigheter, men samtykke må alltid være på plass før man har sex med andre. Det hjelper dessverre ikke å ha brukt mye tid på sexleketøy eller å ha lært seg å bruke strap-on hvis partneren din ikke har lyst til å prøve det. Derfor er det lurt å snakke på forhånd om hva man ønsker å utforske sammen. Husk også at selv om man har lært seg noe nytt og ikke får brukt det der og da, så byr det seg kanskje en sjanse senere. Kunnskap er dessuten sjelden bortkastet, uansett.

Lyst kan være både spontan og responsiv. Planlegging og forberedelser kan være både positivt og negativt for lyst. Test ut ulike fremgangsmåter og finn ut hva som fungerer best for dere. Kanskje vekkes lysten av å lære seg nye ting og finne tid til å utforske det sammen, eller dere føler at sex blir nok et punkt å krysse av på huskelisten, eller man begynner å føle på prestasjonspress. Er dere ulike, så kan dere jobbe med å finne en mellomting som fungerer for alle parter.

Helt til slutt så er det ingen selvfølge at man må lære seg masse nye ting hele tiden. For noen er det veldig positivt, men for andre så blir det bare masete og man syns sexen man har er mer enn god nok. Da trenger man ikke å stresse med nye teknikker.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This