1
(1)

I dag vil jeg snakke om vanlig sex!

av | 2 des 2021 | Blogg, Sex & Even Tyr

Even Tyr Bjerkeli

Even Tyr Bjerkeli

Seksualitet, identitet, kjønn og samliv. Sexologien favner bredt, fordi seksualitet handler om så mye mer enn puling, pikk og fitte. Seksualitet er en oppdagelsesferd inn i en selv og eventuelle partnere.
Even Tyr er ansatt ved regionalt senter for kjønnsinkongruens, sykehuset i Vestfold og driver SIKS - Sexologene Akø og Bjerkeli på Sandefjord Helsepark. Han er opptatt av å avmystifisere sex uten å ødelegge mystikken og nytelsen, fjerne skam og negativitet, slik at man kan nyte sin seksualitet og sitt kjønn. 

Ta kontakt med Even her.

Vanlig sex? Eller som man sier i kinkmiljøet; vaniljesex. Normal sex er også en gjenganger og mer faglig; heteronormativ sex – eller for å ta den helt ut: vanlig heteronormativ monogam A4-sex.

Utsagnet «jeg er ganske kjedelig når det gjelder sex» møter jeg ofte. Men selv om man foretrekker romantisk forspill og samleie i misjonærstillingen, under dyna med lyset av, så kan det for mange være helt fantastisk og fullstendig tilfredsstillende.

Man skal ikke kimse av misjonæren, og god sex er god sex, uansett hvordan den har tatt form.

God sex handler mye om komfortsoner, og det handler om å føle hva som er greit, hva som er godt – ikke bare fysisk, men emosjonelt og psykisk. Så om du på bakgrunn av livssyn, erfaringer og tenning, kjenner at dette er godt og at du nyter sexen, så er din seksualitet og din form for sex helsebringende, sunn og helt «normal». Den kan styrke din selvfølelse, ditt velvære og rett og slett gjøre dagen din perfekt.

Det trenger altså ikke å være crazy monkey sex med høylytte orgasmer, timesvis tantrasex, lakk, lær og en utvidet leketøysamling for at sexlivet skal være godt, tilfredsstillende og fylt med nytelse. God sex er først og fremst trygghet, intimitet og samspill, og ikke minst ha sex fordi man har lyst til å ha sex.

Teksten fortsetter under annonsen.

Mange blir usikre når partnere presenterer fantasier som er utenfor sine preferanser. Og ikke sjeldent låser man seg i en form for skyttergrav, der lysten svinner hen og negative følelser får vokse seg unødvendig store.

Jeg har ved flere anledninger, både i terapirommet og i ulike medier, sagt at nøkkelen til et godt sexliv rett og slett handler om å snakke sammen; det å formidle sine behov, sin lyst og sin komfortsone, og det å lytte til partnerne sine med et åpent sinn.

Det å ha et åpent sinn handler ikke om å skulle slenge seg på karusellen man blir kvalm av, men å ha en forståelse at vi er forskjellige. En fantasi er ikke et krav, men en tillitserklæring der en person føler seg trygg nok til å dele sine innerste tanker og følelser. Når en person møter deg med forståelse, så er ikke det en tillatelse til å teste ut de fortalte fantasier, men en åpning for dialog og å skape trygghet i det seksuelle rommet.

Litt enkelt sagt, så handler ikke en ståpikk eller en våt og oppsvulmet vulva om et krav om sex, men en mulighet for nytelse.

Deilig sex handler først og fremst om å være sammen.

 

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

1 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This