5
(3)

Uansett hvorfor man er singel, så kan det være slitsomt at folk spør om hvorfor man er det.

Kanskje trives du best for deg selv, du har lett men ikke funnet, eller du er aromantisk. Hvis du ikke har lyst til å fortelle hvorfor, eller syns det er vanskelig å komme på noe å si, så har vi noen forslag til hva du kan svare i dagens tips.

For det første så er det viktig å understreke at du ikke skylder noen et svar. Selv nær familie har ikke krav på å vite sivilstatusen din, om den er selvvalgt, eller i så fall hvorfor. Du kan svare at det er privat, at du ikke har lyst til å svare, eller si at du foretrekker at folk ikke spør om det.

Er det sammenhenger du vet at temaet bruker å komme opp i, så kan du alliere deg med noen du kjenner som kan støtte deg på at det ikke er noe man trenger å diskutere, og hjelpe deg med å sette en grense.

Hvis noen spør om hvorfor du er singel så kan det være fordi de lurer på hvordan en så flott person som deg ikke har kjæreste. Det er et kompliment, men det betyr likevel ikke at du må svare. Hvis de lurer på hvorfor det ble slutt med forrige kjæreste, eller om de har sjans, så er det bedre å spørre rett ut om det. Du kan spørre tilbake om hvorfor de lurer på det, eller si at du bare er det.

Du kan si at du ikke har funnet noen som vil gjøre livet ditt bedre enn det allerede er, og at det er kravet for å skulle gi opp singeltilværelsen, eller at du ikke prioriterer å sjekke fordi du er opptatt med å leve livet, oppdra barn, gjøre karriere, eller lignende.

Du kan spørre tilbake om det er noe galt med å være singel. Det er flere aleneboende i Norge enn det noen gang har vært, og det er et helt legitimt valg. Noen liker og mestrer å være en del av et forhold, andre gjør det ikke. Det å være i et forhold er et mål for mange, men ikke alle. Det kan være greit å utfordre folk på at det som fungerer for dem ikke nødvendigvis er det du ønsker deg.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This