0
(0)

Trodde du det å bruke glidemiddel når man har sex bare er for gamle damer og homofile som praktiserer analsex? Da er det på tide du tenker nytt. Glidemiddel kan til og med brukes til ting som ikke har noe med sex å gjøre…

Glidemiddel tilfører fukt og gir mindre friksjon når man skal ha sex.

Dette forebygger smitte av seksuelt overførbare sykdommer ved at det minsker sjansen for at det danner seg små (blødende) rifter og sår mens man har sex. Det gir også mindre risiko for at kondomet sprekker.

Det varierer hvor mye fuktighet de av oss som har vagina produserer. Det er helt naturlig, og heldigvis kan man bruke glidemiddel hvis man ikke blir så våt som man ønsker.

Noen ciskvinner kan oppleve at de produserer mindre fuktighet som en bivirkning av p-piller, etter overgangsalderen, eller av andre årsaker.

Omtrent halvparten opplever vaginal tørrhet etter overgangsalderen, og vevet i området blir også tynnere og mindre fleksibelt.

Det er lett å begynne å kvie seg for å ha sex hvis man har blitt sår eller har følt annet ubehag. Så lenge man har lyst på sex er glidemiddel et flott hjelpemiddel.

På en måte er det med glidemiddel som med briller, man går i det lengste før man tenker at man har bruk for det, og nå man endelig skaffer seg brillene – eller glidemiddelet – så «oppdager» man en ny verden.

Transkvinner produserer vanligvis ikke lubrikasjon, og bør alltid bruke glidemiddel.

Les også: Hvordan velge riktig glidemiddel?

Viktig ved analsex
Glidemiddel og nok tid er viktig når man skal ha analsex. Endetarmen fukter ikke seg selv, så det er viktig å bruke nok glidemiddel, særlig hvis man har penetrerende sex, med penis eller sexleketøy.

Glidemiddel er også fint å bruke når man rimmer, eller ved annen rumpelek. Husk at glidemiddel med fordel kan brukes under en slikkelapp.

Glidemiddel er ikke farlig å få i munnen eller svelge, det finnes til og med glidemiddel med smak. Er du riktig kresen finnes det også glidemiddel som er godkjent som vegansk!

Glidemiddel er ellers fantastisk å bruke når man har solosex, det vil si sex med seg selv, enten det bare er fingring, runking eller ved hjelp av sexleketøy. Enten du bruker runkemuffer, vibratorer eller dildoer er det både smart og deilig å bruke glidemiddel. Dersom du kjøper deg et sexleketøy, husk alltid å ta med en tube glidemiddel.

Mange menn vil oppleve at det å onanere blir noe helt annet dersom de påfører godt med glidemiddel, spesielt menn som er omskåret og ikke har forhud.

Ikke bare til sex!
Glidemiddel kan også brukes til andre ting enn sex. Vannbasert glidemiddel kan i nødstilfeller brukes som hårgelé og silikonbasert glidemiddel kan gi ekstra skinn til lærbuksene dine. Glidemiddel kan brukes på skrikende dørbeslag, og gnisser lårene mot hverandre en varm dag så lindrer et tynt lag med silikonbasert glidemiddel.

Og for deg som er god på bunnen, sliter du med å få på en trang dykkerdrakt så glir du lettere inn med glidemiddel. Er du solbrent og ikke har noe annet for hånden, så pøs på med vannbasert glidemiddel, det kjøler og tilfører fuktighet. Et par tuber med glidemiddel kan med andre ord være greit å ha for hånden – uansett hva du skal bruke hånden til…

 

Vi gjør oppmerksom på at denne teksten er betalt annonsørinnhold fra RFSU, skrevet av en sexolog. Sjekk ut utvalget av glidemiddel på RFSUs hjemmeside.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

0 / 5. 0

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This