5
(2)

Hvilken sexolog du bør velge kommer an på hva du eller dere ønsker hjelp med.

Sexologer oppgir ofte på hjemmesiden sin hva de har mest kompetanse på, eller du kan ringe eller sende en epost og spørre.

Det er helt opp til deg hvilke krav du vil stille. Noen ønsker for eksempel en sexolog av samme kjønn som seg selv, andre ikke. Noen foretrekker å finne en rådgiver som har medisinsk kompetanse, for andre er ikke det så viktig.

En kvalifisert sexolog skal kunne hjelpe deg med de fleste problemstillinger innenfor seksualitet, kropp og kjønn. Les mer om vanlige problemstillinger her.

Når du drar til første time er det vanlig å bli spurt litt om hva du ønsker å få ut av behandlingen, din seksuelle historie og hvorfor du oppsøkte sexolog.

Hvis du føler at kjemien ikke er riktig, så er det viktig å være ærlig, og bytte rådgiver hvis dere ikke finner ut av det. Det er ingenting i veien for å besøke flere enn en sexolog før du finner din rådgiver.

Skal du oppsøke en sexolog så er det viktig å vite at sexolog ikke er en beskyttet tittel. Hvem som helst kan kalle seg det, og det er derfor viktig å sjekke hva slags kvalifikasjoner vedkommende har.

For å bli godkjent som Sexologisk rådgiver av Norsk forening for klinisk sexologi så må man ha en treårig helse- eller sosialfaglig utdanning i bunnen og en godkjent sexologisk utdanning i tillegg. Kliniske sexologer har autorisasjon som sexologiske rådgivere, er terapeuter og har godkjenning til å praktisere klinisk i tråd med norske regler.

Du kan enkelt finne en spesialist i sexologisk rådgivning via denne nettsiden. Her er det en oversikt over sexologiske rådgivere, seksualundervisere og kliniske sexologer som er godkjente av Nordisk forening for klinisk sexologi (NACS). I denne listen kan du også søke etter ulike nøkkelord som for eksempel stedsnavn eller parterapeut.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This