5
(1)

Det er ikke uvanlig å spørre etter sex «Hvordan var det for deg?». Spørsmålet kan komme på grunn av usikkerhet om egne ferdigheter, fordi man har en partner som er vanskelig å lese, når man er sikker på å få skryt, eller for å fylle stillheten. Ofte er svaret bare et rødmende «Ja», eller «Mhm, og du?», men dagens tips er å kommunisere mer om hvordan man opplever sex.

Svar gjerne utfyllende om hvordan det føltes. Var du avslappet, var det noen bestemte steder det var ekstra følsomt, ble du opphisset, og så videre. Et eksempel kan være «Jeg liker når du suger litt ekstra, før du slipper penishodet med leppene. Det får det til å sitre litt ekstra». Vis gjerne partneren din hva du liker, og hvordan hvis du har lyst, eller det er vanskelig å forklare.

Det kan komme mye positivt ut av å snakke om hvordan sexen er underveis, og etterpå. Man kan få ryddet opp i misforståelser, fortsette å gjøre det partneren liker og slutte med ting som ikke egentlig gir dere noe.

Det er ubehagelig å høre at det en har gjort ikke traff helt, men ikke ta det personlig. Det at noen forteller deg hvordan sexen kan bli bedre er oftest et tegn på at de ønsker å fortsette å ha sex med deg.

Spørsmål dere kan stille dere selv underveis eller etter sex er for eksempel «Hvordan føltes det?» Gå gjerne inn på bestemte handlinger eller øyeblikk. «Hva kunne du klart deg uten?» Det er nyttig å vite hva man kanskje gjør litt på autopilot, eller hvordan partneren reagerer når de ikke er helt med. «Hva likte du best?» Å få høre hva partneren din satte ekstra stor pris på kan være både opphissende og gi en opptur for selvtilliten.

Finn gjerne egne spørsmål, eller fortell fritt om hva du syns er viktig. For eksempel «Den greia du gjorde med fingeren rett før jeg snudde meg på magen var helt fantastisk. Gjør det gjerne lenger neste gang».

Sørg for at alle kan være trygge på at det de forteller blir tolket i beste mening, og at det ikke blir fortalt videre uten samtykke. Noen avtaler et tegn for å signalisere når det ikke passer å snakke, for fortsett eller stopp. Kanskje er man akkurat i ferd med å få orgasme, og mister konsentrasjonen hvis en må si noe, men man kan bruke tegnet for fortsett akkurat sånn.

 Husk at svar på spørsmål bare gir et øyeblikksbilde og at hva man liker og hvordan ofte kan endre seg fra gang til gang. Derfor er det viktig å ha slike samtaler jevnlig. Når dere blir gode til å kommunisere om hva dere liker, så blir sannsynligvis sexen enda bedre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This