4.3
(4)

De av oss som har prøvd nettdating har vanligvis opplevd å bli ghostet en eller flere ganger.

Det å bli ghostet går ut på at man har hatt kontakt med en person en stund før de plutselig slutter å sende meldinger, eller forsvinner helt- som et spøkelse.

Det kan skje med alle, men det er mest vanlig for de som kun har hatt kontakt via nett. Noen ganger kan man fortsatt se profilen deres, andre ganger har de blokkert en, eller slettet profilen sin.

Det kan være mange grunner til at noen velger å ghoste.

For eksempel at de bare ville flørte og få bekreftelse på at de er attraktive og forsvinner når det blir mer alvorlig, at de har utviklet følelser og blir litt skremte av det, at de har fått et dårlig inntrykk og ikke lenger vil ha kontakt, at de har funnet noen andre som de heller vil snakke med, og så videre.

Noen ghoster fordi de syns det er vanskelig å avvise noen. Man vet kanskje ikke helt hva man skal si, eller er redd for å såre den andre.

Særlig kvinner opplever ofte å møte motstand når de forsøker å avslutte en flørt. Hvis de har opplevd å avvise og ikke bli respektert, så er det fristende å bare slutte å svare, eller å blokkere vedkommende.

Vi anbefaler ikke å ghoste noen.

Den som blir ghostet kan bli såret og/eller redd for at det har skjedd noe med en. Det er best å gi beskjed hvis man ikke ønsker mer kontakt. Vær tydelig, og husk at du ikke trenger å oppgi en grunn hvis du ikke vil. Skulle den andre bli ufin eller fortsette å ta kontakt når du har avvist, så er det helt innenfor å blokkere.

Når man opplever å bli ghostet så er det viktig å prøve å akseptere at den andre sannsynligvis ikke vil ha mer kontakt. Ofte vet man hvor lang tid det vanligvis tar før man får svar, og vil ha en magefølelse på om det er sannsynlig å høre fra dem igjen. Da er det best å gå videre.

Anonymiteten på nett bidrar til at man kan føle at det ikke er så viktig om man lar være å svare, men det kan likevel være veldig sårende å plutselig bli ignorert. Snakk gjerne med venner, eller oppsøk hjelp hvis du trenger det.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

4.3 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This