Ghosting er å avslutte kontakten med noen man flørtet med eller datet uten noen forklaring. Å bli ghostet kan være vondt og vekke minner om tidligere avvisning eller usikkerhet på om man har gjort noe galt.
Vårt første råd er å huske at dette handler om deres umodne oppførsel og mangel på folkeskikk.
Ønsker man ikke å ha kontakt med noen, så er det riktige å gjøre å være ærlig om det. Det er ikke bra å bare forsvinne og det handler ikke om deg, men om deres manglende evne til å kommunisere. Det at de sluttet å svare på meldinger eller ikke møtte opp til en avtale sier ikke noe om din verdi. Det er noe de må jobbe med.
Vårt andre tips er å se det som en gave. Det kan være vanskelig, men skriv det ned eller si det høyt at dette til syvende og sist var positivt. Dette kan du bruke som drivstoff til å komme deg videre. Du kan for eksempel si: «Takk for at du viste meg hvor lite emosjonelt tilgjengelig du var og hvor lite respekt du hadde for meg. Nå vet jeg at dette ikke var en god relasjon for meg.»
Forskning viser at det å uttrykke følelsene våre i ord gjør at sorg, sinne og smerte føles mindre intenst. Dette er en av grunnene til at terapi virker, og at det å snakke med venner eller familie kan hjelpe oss igjennom tøffe tider. Derfor er vårt siste tips til hvordan man kan håndtere ghosting at du snakker med noen du har tillit til om hvordan det føles.
Via selfworkco på Instagram