5
(1)

Dagens tips handler om å takle et nei på en god måte.

Vi har alle opplevd å bli avviste en gang, og vi vet at følelsesmessig smerte tolkes på samme måte som fysisk smerte av hjernen. Det er ikke rart at vi reagerer sterkt på det. Men hvordan takler man en avvisning på best mulig måte?

Hvis du har blitt avvist av noen etter å ha matchet på Tinder, eller sendt en første melding på en datingapp, så bør du bare gå videre.

Selv om du vet at det er helt vanlig og skjer med alle, så kan det gjøre vondt å få avslag, særlig hvis det skjer mange ganger på kort tid. Likevel bør du ikke sende sinte meldinger for å “straffe” vedkommende som avviste deg eller mase.

Fra romantiske komedier så har vi lært at det å være utholdende og prøve seg flere ganger er positivt, men i virkeligheten er det stort sett bare irriterende. Hvis noen sier at de ikke er interessert så nå dette respekteres, og de får skylde seg selv hvis de spilte kostbare.

Har man datet en stund og investert en del tid i forholdet, så føles det mer dramatisk med et brudd. Da kan det være verdt å ta deg tid til å fordøye at det er blitt slutt.

Det er lov å sørge, enten alene eller sammen med noen du stoler på, hvis du har behov for det. Det er også helt ok å prøve å finne noe nytt rett etter bruddet, men ikke utnytt andre for å få bekreftelse.

Ikke kast bort tid på å følge eksen på sosiale medier og forsøke å analysere hva de tenker eller føler. Kanskje bør du til og med skjule dem på ulike plattformer slik at du får avvent deg og kommet deg videre.

Hvis du savner eksen så bør du vurdere om det er lurt å ringe eller melde dem. Det kan være ok å ta en prat om hva som gikk galt, eller å bli venner etterpå, men det kan være klokt å la det gå litt tid før man har kontakt igjen.

Det er veldig individuelt hva som er riktig å gjøre, men det er sjelden en god ide å la eksen trøste seg igjennom et brudd.

Har man vært lenge sammen og kanskje er gift eller samboere så kan prosessen med å flytte fra hverandre ta tid. Har man barn så må man finne en god løsning for dem. Ikke vær redd for å søke profesjonell hjelp. Det er blant annet gratis rådgivning på familievernkontorene rundt om i landet. Det er en fordel for alle hvis man klarer å oppføre seg sivilisert mot hverandre.

Prøv å motstå lysten til å stille eksen i et dårlig lys (særlig hvis dere har barn). Det er lov å lufte ut til en nær venn, men unngå ryktespredning eller lignende. Bruk heller energien på en positiv hobby, eller på deg selv. Nå kan du bruke tiden på det du vil.

Det hjelper mot alle typer avvisning å ha gode venner rundt seg og jevnlig bli påminnet om at du er verdifull. Husk å pleie vennskapene du har, også mens du har kjæreste eller dater. Da vil du ha et nettverk rundt deg som vil støtte og oppmuntre hvis du opplever avvisning.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This