5
(3)

De av oss som syns det er litt vanskelig å vite hvordan man skal komme i gang med en flørt vil forhåpentligvis ha nytte av dagens tips. I dag handler det om hvordan man flørter.

Begynn gjerne med øyekontakt. Hvis personen først ser bort og så raskt ser tilbake og lar blikket hvile, eller møter øyekontakten og holder den litt, så er det et godt tegn. Hvis hen bare ser bort, eller først ser bort og kun kjapt tilbake for å se om du fortsatt kikker, så er det lurt å avslutte.

Når du har fått øyekontakt- Smil! Hvis personen du prøver å fange interessen til smiler tilbake, så kan du forsøke å starte en samtale. Det å smile gjør ofte at de rundt oss også får lyst til å smile (Det er ikke bare gjesping som smitter), og viser at man er imøtekommende.

Ta initiativ til en samtale. Begynn gjerne med noe hverdagslig, og prøv å slappe av og kose deg med samtalen. Hvis dere snakker en stund og hen svarer og virker interessert i å prate med deg, så kan du gi et kompliment eller spørre rett ut om personen kunne tenke seg å snakke videre en annen dag.

Se gjerne litt på kroppsspråket til den du snakker med. Hvis hen speiler kroppsspråket ditt (for eksempel smiler når du smiler), vender seg mot deg for å kunne snakke, virker oppmerksom og lyttende, eller fikser på håret sitt, så kan dette være positive signaler. Dersom hen snur seg bort, ikke møter blikket ditt, begynner å taste på mobilen eller lignende, så er det gjerne et tegn på at de er opptatte, eller rett og slett ikke interessert.

Godta et nei hvis du får det, og husk at et nei til en ny date eller en samtale ikke trenger å være personlig. Ikke spør om hvorfor og forsøk å overbevise personen, eller løp vekk straks hvis du får et nei. Prat gjerne litt videre og oppfør deg nøytralt hvis det passer. Dette kan vise at en date ikke var alt du var interessert i, og at du taklet avvisningen bra. Hvis personen ikke vil snakke med deg, så bør det respekteres.

Ikke heng deg opp i at du må få et ja til et nytt møte, eller et telefonnummer. Tenk på flørten som en mulighet til å lære noe om personen du er nysgjerrig på, og til å formidle noe om deg selv. Gi den du flørter med mulighet til å stille spørsmål og å fortsette samtalen på eget initiativ. Hvis du prater i vei uten stopp blir det vanskelig for den andre å avslutte hvis de ønsker det. Det blir i tillegg utfordrende for deg å finne ut om hen også vil fortsette samtalen, eller bare holdes som gissel til du har snakket ferdig. En flørt bør være toveis.

Fortell litt om deg selv. Ikke rams opp CVen din, men si noe om hva du liker å gjøre, eller hva du tenker på. Poenget er å bli kjent og se om det er seksuell og/eller romantisk kjemi, ikke å bli ansatt.

Still åpne spørsmål. Dette er spørsmål som man ikke kan svare kun ja eller nei på. For eksempel hvis du ser noen som har en bok med seg så kan man si «Jeg så boken din. Hva liker du å lese?» I stedet for «Bra bok?» Det gir også flere muligheter for å fortsette samtalen og si noe om deg selv. For eksempel så kan du fortelle hva du syns om forfatteren, eller si at du liker å lese.

Krydre gjerne samtalen med et kompliment eller to. Komplimenter til noen du ikke kjenner bør ikke være overtydelig seksualiserende eller for personlige. For eksempel så kan du kommentere et flott antrekk, en fin frisyre, at du syns vedkommende har sagt noe smart eller morsomt, eller lignende.

Hvis du føler at dere har en flørt gående, så kan du spørre om hen er singel. Dette er et ganske tydelig tegn på at man er interessert. Så kan du spørre om de vil møtes igjen, eller gå og ta en kaffe der og da. Flørting når man er interessert i uforpliktende sex er gjerne mer direkte enn når man er på utkikk etter et langvarig forhold, men det betyr ikke at det bare er å kaste alle reglene ut av vinduet. Potensielle partnere bør fortsatt behandles med respekt.

Flørting er både veldig enkelt og samtidig komplisert. Mange har opplevd at samtalen går lekende lett, og plutselig så er man på vei til et mer intimt sted for å prate videre, eller har utvekslet telefonnummer og gleder seg til å snakke videre. Andre ganger så går samtalen i stå, eller man føler seg oversett. Uansett så er det lurt å prøve videre. Kanskje du har hellet med deg neste gang?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This