5
(4)

Det å ha en bra nok personlig hygiene er viktig og vil påvirke relasjonene til de rundt oss. Dagens tips handler om hvordan vi kan ta opp dette personlige temaet på en god måte.

Dersom din partner endrer adferd og slutter å pusse tennene, bytte klær eller å dusje så kan du ta det opp på en åpen og spørrende måte i stedet for å påføre skam eller å stille ultimatum. For eksempel så kan du si «Jeg liker så godt når du har frisk pust, men nå virker det som om du hopper over tannpussen. Har det skjedd noe?» eller «Håret ditt er så flott når det er nyvasket, men nå virker det som om du ikke tar deg tid til det. Vil du snakke om det?» Kanskje skyldes det at hen er litt nedfor, eller har utfordringer med tannhelsen.

Når man har åpnet for å snakke om temaet så er det ganske vanlig at atferden endrer seg rett og slett fordi man har fått formidlet at det blir lagt merke til. Blir det ikke slik, så kan man ta det opp igjen på en vennlig måte.

Det å være veldig opptatt av personlig hygiene, eller å slutte med det kan være tegn på psykiske lidelser. Det kan derfor være en god ide å anbefale din partner å oppsøke psykolog, eller at dere går i parterapi hvis du merker relativt store atferdsendringer uten noen logisk forklaring.

Dersom dere har helt ulike grenser for hva som er ok og det plager deg, så kan det være grunn til å vurdere om forholdet har livets rett. Oftest holder det heldigvis med en prat slik at man blir påminnet om at å droppe personlig hygiene går ut over våre partnere også.

Kilde/ inspirasjon: Huffpost.com

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 4

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This