5
(1)

Det er relativt vanlig at man i et forhold blir nysgjerrig på hvor mange den andre har hatt sex med. Hvordan håndterer man å bli spurt om det?

For det første så er det ikke obligatorisk å si hvor mange man har hatt sex med. Hvis du ikke har lyst til å svare, uansett grunn, så er det lov til å si nei.

Før du eventuelt svarer så kan det være lurt å avklare hvorfor man spurte. Finnes det noe tall som er for høyt eller for lavt? Hvis den som spurte deg mener at det er negativt å ha hatt et visst antall partnere så må du vurdere om det er klokt å svare, i alle fall før man har tatt en prat om hvorfor de mener det.

Oftest så spør man bare av nysgjerrighet, og har ingen agenda med spørsmålet annet enn at man lurer.

Det kan være i en drikkelek, i begynnelsen av et nytt forhold, eller en venn som spør. Da er det helt ok å svare hvis man har lyst.

Tallet på hvor mange man har hatt sex med burde være irrelevant, og behandles som det. En del av det å være sexpositiv er at man ikke tillegger hvor mange man har ligget med noen spesiell betydning.

Når man velger å debutere seksuelt er høyst individuelt, og ikke opp til noen andre å mene noe om.

Seksualitet er en kilde til glede og ikke noe som kan brukes opp, så hvis man har hatt mange partnere er det ikke noe å skamme seg for.

Hvis du lurer på hvem du skal regne med og ikke så bør du stole på magefølelsen. Vi har høyst ulike definisjoner av hva sex er, og det er helt opp til deg å bestemme hva det betyr for deg.

Hvis du har hatt negative opplevelser, så er det ingenting i veien for å utelate dem fra regnestykket.

Hvis vedkommende som spurte prøver å bruke tallet imot deg på en eller annen måte etter at du har fortalt det, så bør du prøve å ikke bry deg om det. Føler du deg trygg, så anbefaler vi å påpeke at det var noe som ble sagt i fortrolighet, og at det er dårlig gjort å prøve å bruke det til noe negativt.

Det kan være lurt å sette grenser før du svarer på et slikt spørsmål.

For eksempel kan det hende at du vil svare, men at du ikke vil ha oppfølgingsspørsmål. Da er det lurt å si det før man fortsetter samtalen.

Å snakke om antall partnere er også en fin anledning til å snakke om sjalusi eller usikkerhet hvis man ønsker det, å trygge partneren sin på at de ikke blir sammenlignet med andre, eller at du ikke bryr deg om hvor mange de har hatt sex med.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 1

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This