3.1
(7)

Mange har uforpliktende sex enten med en eller flere personer. Det kan være faste partnere eller ikke, og relasjonene kan vare i kort eller lang tid. I dag handler dagens tips om hvordan man navigerer uforpliktende sex følelsesmessig.

Det viktigste er kommunikasjon. Det er essensielt å snakke sammen om forventninger, preferanser og grenser.

Vær ærlig om hva du forventer og ønsker å få ut av opplevelsen.

Snakk for eksempel om hva dere skal gjøre hvis den ene får følelser for den andre, hva slags prevensjon eller beskyttelse dere skal bruke, og hvordan dere ønsker å få beskjed hvis den andre ikke vil møtes mer.

Hvis man har sex som en ikke får noe positivt ut av så er det logisk å føle seg brukt.

Det kan føles vanskelig å skulle avvise noen eller å si at man ikke syns at sexen var noe bra, men det er viktig for ens egen selvfølelse å ikke fortsette å gjøre noe som får deg til å føle deg dårlig. Det er lett å tenke at man tross alt blir bekreftet ved at noen vil ha sex med en, eller at man håper at den uforpliktende sexen skal bli noe mer, men det er viktig å ikke lure seg selv.

Dessverre finnes fortsatt dobbeltmoralen som sier at kvinner som har sex med mange forskjellige mennesker er “billige” men menn som gjør det samme stort sett bare er heldige.

Prøv å ignorere det så godt du kan. Ingen andre har rett til å mene noe om hvor mange partnere du har, og seksualiteten din blir ikke “brukt opp”.

Sex er en kilde til glede, nærhet og orgasmer, og det er ingen grunn til at andre ikke skulle unne deg det.

Uforpliktende sex er like bra som sex i forpliktende forhold. Det er riktignok slik at flere kvinner får orgasme med faste partnere enn på ennattsopplegg, men å snakke om hva en trenger for å få orgasme og å vise at en forventer at begge skal få nytelse hjelper veldig på.

Dessverre er det noen som kvier seg for å snakke om sex, men det hjelper å øve. Har du partnere som ikke vil diskutere eller ikke er åpne for tilbakemeldinger, så har du det sannsynligvis bedre uten dem. Det hjelper å for eksempel si: “Hvis du flytter hånden hit…”, eller å vise hva som fungerer for deg. Uforpliktende sex betyr heller ikke at man bare må møtes en gang.

Det er ikke rettferdig å klage på dårlig sex hvis man ikke har prøvd å samarbeide (eller forventer at partnere skal være tankelesere), men du kan selvsagt avslutte sex eller ikke treffe dem igjen av en hvilken som helst grunn.

Noen blir litt stresset av at en kan føle behov for å være nær den en har hatt sex med etterpå. Ble jeg forelsket nå? Burde jeg ringe?

Det kan selvsagt skje at det oppstod romantiske følelser som man vil utforske nærmere, men ofte er det bare hormoner.

Når vi har hudkontakt og har sex med noen så frigjøres oxytocin. Dette stoffet gir oss den gode følelsen som man gjerne får etter sex hvor vi blir ekstra varme, omsorgsfulle og ønsker mer nærhet.

Effekten gir seg vanligvis etter tre-fire dager, så vent gjerne til da før du gjør noe drastisk. Hvis du vet at du bruker å merke denne effekten så kan det være lurt å avtale aftercare på forhånd (det kan man gjerne gjøre uansett), eller å oppsøke gode venner etterpå.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

3.1 / 5. 7

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This