5
(3)

Sosiale media som facebook, instagram, twitter og tik tok kan være veldig underholdende. De kan også gi oss en mulighet til å holde kontakten med våre nærmeste, bli kjent med nye mennesker og mye annet positivt.

Dessverre så kan de gi oss et skjevt bilde av hva som er normalt, få oss til å føle at det er noe galt med kropper som avviker fra skjønnhetsidealene, eller at kroppen vår må endres.

Et godt tips for å forebygge dette er å invitere inn mangfold i det du ser i sosiale medier. Følg mennesker som har ulike kropper slik at du ser noe av det samme mangfoldet i sosiale medier som du gjør i samfunnet.

Finn mennesker som står for noe, som inspirerer og oppmuntrer deg. Det er bra å følge mennesker som utfordrer og utvider ditt syn på hva som er vakkert og viser at alle kropper er bra kropper. Slik kan vi bli mindre dømmende og akseptere at alle er ulike, men like mye verdt.

Får du mye reklame for slankeprodukter eller annet som kan være skadelig for helsa eller selvbildet så anbefaler vi å rapportere slike reklamer som irrelevante.

Hvis det ikke gir ønsket effekt og du er kvinne, så kan du endre kjønn fra kvinne til mann i innstillingene. Det finnes også programmer som du kan laste ned for å blokkere reklame.

Det er lett å følge modeller eller influensere som lever av å ha det “perfekte” utseendet og glemme at dette ikke er hverken oppnåelig eller viktig for de fleste av oss. Slutt å følge mennesker som får deg til å føle deg dårligere og fokuser på de som gir deg noe positivt.

Hvis du har følgere som kommenterer negativt på utseendet ditt eller andres er det lurt å blokkere dem hvis du kan.

Venn deg samtidig til å kommentere mindre på andres utseende og øv på å ikke bare gi komplimenter som går på hvordan man ser ut.

Det er stort sett alltid mange ting som er mer interessant ved et menneske enn utseendet.

Ta gjerne bilder av seg selv og legg dem ut, men husk at din betydning eller verdi ikke avgjøres av hvor mange likes eller kommentarer du får. Mange prøver seg fram til de finner en metode som de syns er flatterende og legger ut mange bilder tatt fra akkurat denne vinkelen.

Det er ikke nødvendigvis noe galt med det, men det er lurt å utfordre seg selv til å ta bilder som ikke er så vakre som mulig også. Gjerne bilder uten filter hvor du er i aktivitet eller gjør noe som gjør deg glad. Du trenger ikke å legge dem ut hvis du ikke er komfortabel med det, men det kan hjelpe deg å se kroppen din på en annen måte.

Husk at de fleste legger ut en svært redigert versjon av seg selv og at det bildet man får gjennom sosiale medier stort sett aldri viser hele virkeligheten. Vi er alle sårbare og har gode og dårlige dager.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This