5
(3)

I vår kultur så legger vi ofte stor vekt på følelser i romantiske og seksuelle forhold.

Det er viktig for oss å være emosjonelt nære, men noen ganger kan man oppleve at mennesker har partnere som de er glade i, men ikke er seksuelt kompatible med. Det å føle at man ikke passer sammen seksuelt kan føre til at man blir usikker på forholdet. Dagens tips handler om hvordan dere kan nærme dere hverandres seksuelle ønsker og behov.

Lytt til din partner. Når vi er nyforelskede så stiller vi gjerne mange spørsmål om hva de liker. Det bør man fortsette med gjennom hele forholdet. Ha gjerne mange små samtaler om hva dere setter pris på med å ha sex med sammen, hva kunne dere tenke dere å prøve, hva er mindre bra, og så videre. Å ta det opp ofte og ha kortere samtaler kan gjør det mindre skummelt. Fortsetter dere med å være nysgjerrige på hva partnere tenker, så kan det gi bedre sex. Kroppen forandrer seg, og det gjør også seksualiteten vår. Slik holder man seg oppdatert på hvordan dere har det, både sammen og hver for dere. Å føle seg fri til å uttrykke seksualiteten sin er positivt for lyst og psykisk helse.

Aksepter tenningsmønstre ubetinget. Det betyr ikke at du må gjøre eller være med på alt hen tenner på. Å høre en partner si at de tenner på noe som vi ikke liker eller har lyst til å prøve kan føles veldig personlig, men er det egentlig det? Vi kan i liten grad bestemme hva vi blir kåte av. Kanskje føler man seg snurt hvis partner forteller om noe vi ikke ønsker å være med på, men det å vise at man aksepterer hen også med disse preferansene vil være en forsikring mot at hen føler seg såret eller avvist som menneske.

Forhandling er bra. Det å snakke sammen og finne ut av gråsonene mellom ja nei kan være nyttig. Utforsk gjerne hva du kan være villig til å kompromisse på, og vis at du har respekt for og ønsker å nærme deg din partners seksuelle idealer. Å utforske løsninger viser at du har vilje til å tilfredsstille hen, og det kan få din partner til å være mer fornøyd med sexlivet deres uavhengig av om det fører til at dere gjør noe annerledes. Det å forhandle betyr ikke at du må gjennomføre handlinger som du ikke ønsker, men kanskje kan dere fantasere høyt sammen, eller finne andre måter å inkludere hverandres preferanser på?

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 3

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This