5
(2)

I begynnelsen av et nytt forhold føler man ofte mye spontan lyst. Det er den typen lyst som tilsynelatende oppstår ut av intet, og som ikke krever noen foranledning. Du sitter i sofaen, ser på partneren din og *pling!* plutselig så har du lyst. Det er en fin fase å være i, men den går gjerne over etter hvert. Så hvordan legger man til rette for mer lyst utover i forholdet?

Når man begynner å tenke seg om så var kanskje ikke all denne lysten så spontan som man trodde? Man var i utforskningsfasen og tenkte mye på sin partner, man pyntet seg, planla å møtes og gledet seg. Da er det kanskje ikke så rart at man fikk lyst i løpet av kvelden?

Seksuell spenning lå i luften og begge hadde en forventning om flørt og sex. Denne energien kan man gjenskape med å avtale stevnemøter hvor dere setter av tid til hverandre og prioriterer forholdet. Da får dere gledet dere til noe hyggelig og sett hverandre på en annen måte enn i hverdagen.

Prøv å ha et positivt fokus

I starten fokuserer man gjerne mest på de positive tingene med forholdet og sin nye partner. Etter hvert tar hverdagen over, og det er lett å henge seg opp i irriterende uvaner eller andre detaljer. Prøv å ha et positivt fokus og løs konflikter før de blir store. Det er ofte bedre å si i fra og klarne luften enn å gå og vente på at partneren skal se hva de har gjort galt. Å bli sett er viktig for oss, så husk å gi hverandre komplimenter og se etter de gode tingene.

Stress tar fort livet av lyst, så det er viktig å unngå stress så godt en kan. Hvis du har stress i hverdagen (og hvem har vel ikke det?) så husk å ikke ta det med inn i sexlivet. Unngå å ta med for eksempel jobben hjem, og la det gå litt tid mellom å snakke om stressende tema og å ta initiativ til sex.

Gjør noe hver for dere

Det å gjøre noe hver for seg innimellom er positivt for de fleste. Både det å få alenetid og å ha noe nytt å fortelle om når man kommer hjem kan gi et velkomment pusterom i forholdet. Det å være nær hverandre hele tiden kan gjøre at man begynner å ta hverandre for gitt, og det å gjøre noe hyggelig kan gi mer overskudd og lyst.

Husarbeid er sexy

Husarbeid er sexy. I hvert fall når noen andre gjør det for deg. Det er ingen tvil om at kvinner i heterofile forhold oftest tar den største byrden med husarbeid, planlegging og barneoppdragelse. Det er ikke særlig sexy å føle at sex er enda en oppgave som må fullføres, så hvis du har lyst på sex; sørg for at du har gjort din del av husarbeidet (og gjerne mer) før du tar initiativ.

For at en skal få lyst på mer sex, så bør den sexen man har være god. Ha en åpen og god kommunikasjon om hva dere trenger og ønsker. Dette bør gjøres med jevne mellomrom, og det er ikke lurt å utsette å gi beskjed hvis din partner gjør noe du ikke liker. Det kan også skape mer lyst å prøve noen nytt innimellom. Det trenger ikke å være stort eller voldsomt, men bare en liten ting som gir noen nye inntrykk.

Normalt at lysten går i bølger

Hvis man vet at å ta på partner automatisk betyr at man skaper en forventning om full pakke, så kan man begynne å kvie seg for å gjøre det. Det å ta mye på hverandre er kjempebra. En av de viktigste tingene er å vite at man kan avslutte når som helst uten å bli emosjonelt straffet for det. Da har man frihet til å flørte og leke, noe som åpner for lyst på mer. Det er heller ikke bare penetrerende sex, eller sex som ender i orgasme, som er sex.

Husk at det er helt normalt at lysten går litt i bølger, særlig i travle perioder, så det er ingen grunn til panikk selv om dere har en stille periode.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 2

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This