5
(5)

Det er i dag helt vanlig å bruke en vibrator eller andre typer sexleketøy både alene og sammen med partner. Likevel er det noen som syns det er vanskelig å akseptere at partner(e) trenger eller ønsker å bruke ulike typer leketøy. Dagens tips handler om hvordan man kan introdusere en vibrator dersom man ønsker det.

Noe av motstanden kan handle om at vi gjerne vil føle at det er vi personlig som tilfredsstiller våre partnere. Noen kan tenke at det å bruke sexleketøy gjør det mindre intimt. Da kan man finne måter å gjøre det på som får partner(e) til å føle seg mer sett, som gir større følelsesmessig nærhet eller mer berøring.

Hvis du for eksempel bruker vibrator på brystvortene, så kan en partner gi oralsex eller berøre andre deler av kroppen samtidig, eller også styre vibratoren mens du tar på deg selv eller partner.

Hvis partner er opptatt av å prestere eller å være den som gir deg orgasme eller andre typer nytelse så kan dere diskutere kjønnsroller, at alle har et selvstendig ansvar for egen tilfredsstillelse, og så videre.

Menn kan føle press for å være den som gir orgasmen og at man ikke har gjort jobben sin hvis partner bruker vibrator, men det er viktig å huske på at de fleste er i stand til å gi seg selv en orgasme eller andre typer nytelse. Vi har sex av mange grunner, og blant de viktigste er å føle nærhet til partner, å bekrefte hverandre og så videre. Dette kan man gjøre både med og uten sexleketøy.

Virker det som at partner blir usikker på om det dere har gjort før er bra, så kan dere snakke om at ulike måter å ha sex på kan være like gode, men at man har litt ulike behov fra gang til gang. Det at man for eksempel onanerer seg til orgasme etter penetrerende sex betyr ikke at knullingen ikke føltes godt. Det er ikke uvanlig at man får lyst til å utforske nye måter å ha sex på med tiden, og det å introdusere et sexleketøy er en måte å gjøre de på.

De fleste kvinner får ikke orgasme bare av penetrerende samleie. Selv om man også kan ha oralsex, bruke fingre eller stimulere klitoris på andre måter så syns mange at en vibrator er en fin måte å få orgasme på. Den kan brukes av mennesker av alle kjønn og flere steder på kroppen. En vibrator er ikke en erstatning for en sexpartner av kjøtt og blod, og det er ikke størrelsen det kommer an på. Kanskje hjelper det å plukke ut et leketøy sammen?

 Hvis din(e) partner(e) fremdeles ikke er overbeviste, så prøv å forklare det på denne måten:

Det er som vin til maten. Det betyr ikke at maten ikke er viktig eller god, men vinen kan gjøre den enda bedre.

Hva synes du?

Klikk for å gi karakter.

5 / 5. 5

Din tilbakemelding er viktig for oss, gi karakter.

Share This